CARA MUDAH MENGHIAS KEK NOMBOR 7

by - March 24, 2016

CARA MUDAH MENGHIAS KEK NOMBOR 7

cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat


Assalammualaikum Dunia...

Entri kali ni bukan MD nak share resepi tapi nak share cara mudah untuk ibu-ibu, mak-mak, akak-akak menghias dan mendeko kek nombor 7...    

Sebenarnye lame dah buatnye ni tapi baru sempat nak updatekan..hehehe... #alasansangat... boleh refer entri ni >>> Ameer'S Besday

Bahan-bahan yang diperlukan macam pic yang MD tunjukkan dibawah ni... :-

1. 2 buku Readymade kek bentuk panjang.. (MD beli kek coklat hat yang dekat NSK) 
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to :FB Yasz Delight- hanya sekadar contoh
2. 2 paket Coklat Zip @ Kitkat   (MD guna Coklat Zip.. cepat sikit siap plus lebih murah..hehehe)
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to : Google
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to : Google
3. 2 bungkus coklat M&M @ smarties  
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to : Google

credit to : Google
 4.   Fresh Cream      
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to : Google
5. Pisau
cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
credit to : Google



Cara-cara untuk membuat dan menghias kek nombor 7

   cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
1. Ambil dua kek readymade tadi dan buat seperti pic diatas.. (maaf terpaksa gunekan kertas sebagai contoh sebab pic sebenar telah hilang..hehehe)


cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
2. Nampakkan tanda garisan hitam di kek 2 tu... buat seperti itu dan potongkan siap-siap..

cara mudah menghias kek, nombor 7, deco kek, langkah-langkah, bahan-bahan, kek coklat
3. Serongkan kek 2 dan lekatkan kek 1 dengan fresh cream mengikut kecondongan potongan kek 2... 

4. Sapukan fresh cream disekeliling kek dan lekatkan coklat zip @ kitkat... kalau rase macam coklat tu panjang sangat boleh potong bahagi dua...

5. Sesudah ditampal coklat dikeliling kek, bolehlah ditaburkan coklat M&M dan smarties diatasnya...

6. Siap dan sedia untuk dihidang... :)

SELAMAT MENCUBA... :)

Wassalam
                  

You May Also Like

3 Luahan Hearty

Categories

giveaway (74) resepi (70) kisah aku (67) info (57) review (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)