ADS by PCL NAZLEEDOTCOM

ADS BY SWEETSTEVIADROPS


UNTUK TEMPAHAN IKLAN

EFG FEED

Book Giveaway by Abam Kie and Friends

Book Giveaway by Abam Kie and Friends


Book Giveaway by Abam Kie and Friends, Abam Kie, giveaway, buku percuma

Assalammualaikum Dunia...

Syarat-syarat:

TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN - PART 1

TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN-PART 1

tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
INVITATION CARD DESIGNED BY AYAH UWAIS - RUJUKAN MR GOOGLE

Assalammualaikum Dunia... Dua minggu sebelum 20.08.2016, Angah informed kitorang yang tahun ni dia nak celebrate birthday Uwais yang ke-3 tahun... First time juge nak jemput saudara mara, sahabat handai dan jiran tetangga... Before ni just sambut simple-simple dengan kitorang je.. ni dah besar sikit boleh r panggil orang ramai meraikan besday dia dan akan diadakan 3 tahun sekali...katenye lah...hehehe..


HOMEMADE MINI BURGER DENGAN MENGGUNAKAN ROTI GARDENIA

HOMEMADE MINI BURGER DENGAN MENGGUNAKAN ROTI GARDENIA

homemade mini burger dengan menggunakan roti gardenia, resepi menggunakan roti, mini burger malaysia

Assalammualaikum Dunia... Resepi homemade mini burger dengan menggunakan roti gardenia ni adalah hasil dari menggoogle... Idea dari blog CAHAYA CINTAKU ...

BAHAN-BAHANYA

(Anggaran dalam 8-9 biji burger)

10 keping roti gardenia
2 keping daging / ayam Ramly burger
tomato / salad (optional)
Marjerin / planta
Pencungkil Gigi / Lidi satay

CARA-CARANYA 

homemade mini burger dengan menggunakan roti gardenia, resepi menggunakan roti, mini burger malaysia

ROTI
1. Lapikkan dua keping roti dan terap dengan menggunakan acuan bulat kecil.. (MD gunakan cawan ubat macam blogger Cahaya Cintaku)... -Macam pic diatas
2. Kemudian sapukan marjerin / planta dan masakkan atas kuali non stick sehingga kuning keemasan...

homemade mini burger dengan menggunakan roti gardenia, resepi menggunakan roti, mini burger malaysia
DAGING / AYAM RAMLY BURGER
1. Terapkan juge dengan menggunakan acuan yang sama (untuk mengelakkan pembaziran, bila terap pakai cawan ubat akan ade daging-daging yang lebihkan.. so lebihan daging tu satukan dengan daging-daging yang dah diterap pastu bentuk kan bulat-bulat balik) - 1keping daging besar boleh dapat dalam 4-5 keping mini daging
2. Masakkan dalam kuali non stick... (MD tak buh marjerin sebab bile masak daging-daging tu akan keluarkan minyak...
3. Angkat dan sedia untuk disatukan dengan roti...


Dah siap tu bolehlah satukan roti dan daging... kalau nak buh salad dan tomato pun boleh.. ikut kreativiti memasing... Ambil pencungkil gigi atau lidi satay dan buat macam pic yang atas sekali...Siap dan boleh dimakan.. nak buh sos pun boleh.. 

SELAMAT MENCUBA ... :)

Wassalam

RESEPI POPIA PENKEK RANGUP

RESEPI POPIA PENKEK RANGUP

resepi popia penkek rangup, resepi berasaskan kulit popia, juadah minum petang

Assalammualaikum Dunia... Minggu ni saje mensutikan diri dari kebizian kerja... Hurm bizi ke?... Hohoho... Niat dihati cuti kali ni malas nak buat pape tapi petang semalam tengah-tengah scroll gambar dekat gallery boleh pulak ternampak gambar resepi popia penkek rangup yang dah lame tersave tapi tak dibuat-buat... hihihi... Makanya bile tengok bahan-bahan pun ade so dengan semangatnya terus pi try... hahaha... resepi asal >>>> RESEPI POPIA PENKEK RANGUP

PERUBAHAN PAKEJ KEAHLIAN POWERGOLD.BIZ BERMULA 09 OGOS 2016

PERUBAHAN PAKEJ KEAHLIAN POWERGOLD.BIZ BERMULA 09 OGOS 2016



Assalammualaikum Dunia... Bermula 09 Ogos 2016, terdapat sedikit perubahan pada setiap pakej keahlian Powergold.biz yang ditawarkan... Perubahan ini adalah disebabkan oleh kenaikan emas sebanyak 16.4% dalam tempoh 8 bulan...