BISKUT SUSU VIRAL 2 BAHAN

June 01, 2019

Biskut susu viral 2 bahan - Assalammualaikum Dunia... Salam Ramadhan dan Selamat berpuasa untuk semua umat Islam di bumi Allah ini... Bila dah nak raya memang akan keluar pelbagai resipi biskut ... ada yang mudah dan ada yang complicated kan... Dan biasanya kalau resipi biskut tu mudah lagilah cepat menjadi viral... Baru-baru ni agak viral jugaklah di Facebook, dimana ada seorang sis ni dia buat biskut susu viral 2 bahan, tapi ditambah pulak dengan coklat cip diatasnya... selepas dibakar rupa bentuk biskut susu viral menjadi 18sx...hahahahaha...rosak rosakk...

MUDAHNYA BISKUT SUSU VIRAL 2 BAHAN


biskut susu viral 2 bahan, resipi mudah biskut raya, biskut susu

Kebetulan mood rajin dan teringin nak buat biskut raya melonjak-lonjak, dan Faiq pun tidur tak bangun-bangun lagi, terus teringat post sis Lia Alia di Facebook... amek resipi beliau guna tapi kite tak derhaka, tak bubuh coklat chip pun, just leperkan dengan garfu je...hihihhii

biskut susu viral 2 bahan, resipi mudah biskut raya, biskut susu
Ni post biskut susu 2 bahan beliau... bukan kite yang screen shot yer..kite pun save dari Facebook pages viral Malaysia..hehehehe


BAHAN-BAHAN BISKUT VIRAL 2 BAHAN

1. Tepung jagung 1 bungkus
2. Susu pekat 1 tin

CARA-CARA BISKUT VIRAL 2 BAHAN

biskut susu viral 2 bahan, resipi mudah biskut raya, biskut susu

1.Masukkan susu pekat sedikit demi sedikit ke dalam tepung jagung supaya doh tidak terlalu keras atau lembik... Jangan terus masukkan semua susu pekat ke dalam tepung.
2. Gaulkan sehingga  sebati dan menjadi doh... kalau doh dah tak melekat kat tangan maksudnya dah jadilah tu..hehehehe
3. Bentukkan doh ikut kreativiti korang... (macam kite sebab malas so bulat-bulatkan kecil-kecil dulu then tekankan dengan garfu... harus diingat jangan lupa sapukan marjerin dekat garfu dan loyang yer...)
4. Akhir sekali, bakar dalam suhu 170 darjah celcius selama 20 minit... 
5. Siap dan selamat mencuba... (Yeay akhirnya ada pun biskut raya hasil air tangan sendiri...hahahahaha)
Selamat Hari Raya....

Credit : Sis Lia Alia #biskutsusuviral

Wassalam

You Might Also Like

1 Luahan Hearty

setTimeout("ga('send','event','Profitable Engagement','time on page more than 3 minutes')",180000);