[GAMBAR] BENTO MUDAH UNTUK PIKAT SELERA SI KECIL ANDA

by - April 06, 2017


Assalammualaikum Dunia...  Hujung minggu bila si kecil Uwais bermalam di rumah, esok paginye Mokde akan berkobar-kobar untuk prepare bento kat dia... Bukan apa, saja seronok-seronok buat bento untuk tarik perhatian dia makan lebih banyak... hehehehe...

Idea bento  ni semua MD dapat hasil perkongsian sahabat-sahabat Facebook di page Kelab bekal / bento Malaysia... Dorang tak lokek berkongsi idea bento masing-masing... Setiap hari ada saja idea bento baru yang dorang kongsikan untuk rujukan ahli-ahli group tersebut...❤❤❤ ... Macam MD akan buat bento yang simple-simple je... guna bahan sedia ada kat rumah...hehehehe 

ANTARA KOLEKSI BENTO YANG TELAH DICUBA 

1. Spaghetti + Carrot = Angry Bird

gambar bento mudah untuk pikat selera si kecil, bento simple, cara menarik minat anak untuk makan
Angry Bird

2. Spaghetti + Nasi Goreng + Tempe Kicap = Awek (Uwais cakap) 

gambar bento mudah untuk pikat selera si kecil, bento simple, cara menarik minat anak untuk makan
Hantu kak limah balik kampung

3. Nasi Lemak + Carrot + Telur Puyuh = Ultraman

gambar bento mudah untuk pikat selera si kecil, bento simple, cara menarik minat anak untuk makan
Ultraman Tiga

4. Chipsmore + Kismis + Roti Sapu Susu Manis = Bear

gambar bento mudah untuk pikat selera si kecil, bento simple, cara menarik minat anak untuk makan
Koala Bear

5. Nasi Putih + Murtabak Daging Roti Gardenia = Hello Kitty tak jadi (hahahaha)

gambar bento mudah untuk pikat selera si kecil, bento simple, cara menarik minat anak untuk makan
Kitty



Wassalam



You May Also Like

5 Luahan Hearty

  1. comelnye semua bento tu. makcik ana rajin juga buat bento ni utk anak2 dia. menarik minat anak2 untuk makan =)

    ReplyDelete
  2. hello kitty tak jadi ahahah. tp still kreatif hihihihi

    ReplyDelete
  3. Hahaha terhibur pula tengok bento2 ni.. comel betul :D :D

    ReplyDelete
  4. menariknya..nk try bt kat anak2 hana gakla..dgn harapan nk la depa mkn..huhu

    jom tgk bog hana sama

    http://healthandlovekids.blogspot.my/

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (72) review (66) info (64) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)