[GAMBAR] 8 IDEA MAKANAN SEBAGAI PENGGANTI KEK KETIKA SAMBUTAN HARI LAHIR

by - March 27, 2017

Assalammualaikum Dunia... Sudah menjadi rutin bila tiba hari lahir setiap tahun ibubapa atau keluarga atau sahabat handai akan mencari idea bagaimana untuk meraikan sambutan hari lahir insan tersayang...

Kebiasaannya kita akan beli atau tempah kek dari bakery atau homemade baker je kan... senang dan mudah...Kalau tiap tahun asyik kek je, lama kelamaan boleh jadi bosan... Cuba kita cari  idea dan cipta kelainan sedikit, gantikan kek dengan makanan-makanan lain... Pasti yang dirai merasa seronok dan dihargai....Ini ada gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir ataupun apa jua majlis.....

8 IDEA MAKANAN SEBAGAI PENGGANTI KEK KETIKA SAMBUTAN HARI LAHIR 

gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Buah-buahan
gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Pulut kuning
gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi


gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Nasi Tomato
gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Giant Burger
gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Roti Berempah
gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Cheesetart

gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Giant Nutella Cheesetart

gambar 8 idea makanan sebagai pengganti kek ketika sambutan hari lahir, resepi
Donut

Semua ni ada yang ditempah dan ada jugak buat sendiri... Resepi macam biasalah tanya dekat Mr Google... hehehehe... Terbaru ni viral nasi lemak dijadikan pengganti kek hari lahir... ❤❤❤❤

Wassalam

You May Also Like

15 Luahan Hearty

  1. Kreatifnya kak! yang pulut kuning dengan burger tu nampak macam sesuai sangat nak buat kek hari jadi hehehe.

    ReplyDelete
  2. Kreatif...kalau kak SA bleh la buat Lamb Grill besar2 kan..hahaha..kata suka part grill

    ReplyDelete
  3. kalau echa mmg prefer buah! hiks

    ReplyDelete
  4. Bestnya Giant Nutella Cheesetart tu! I'm craving! Mana nak dapat tu kak? Baru ni sambut besday mak pun xbagi hadiah, cukuplah kami sekeluarga 6 orang kumpul bersama. Makan kat tmpat special bersama. Itu hadiah yg kitorang nak hadiahkan kat mak <3 hihi

    ReplyDelete
  5. hahaha legendnya! tak pernah elsa terfikir nak buat semua tu macamnie. saving sikit kan daripada beli kek baskin robbin huhuhu

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/5-cara-hilangkan-mengantuk-di-pejabat.html

    ReplyDelete
  6. Kek buah tu menarik. Kek burger pun sama. Nyum nyum =)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...mmg kreatif sangat...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  8. kreatif. palig terliur tang tart tu. i loikee

    ReplyDelete
  9. Esok.besday Mas kan. Xde buat kek la kan.. Pulut kuning pon ok. Happy besday Mas 29.3

    ReplyDelete
  10. kreatif sungguh idea pengganti kek ni..yang penting meriah
    Jemput Join Segmen Blogwalking Janji Kita

    ReplyDelete
  11. Kreatif juga eh.. Yala kalau tiap2 hari lahir kek je macam tak happening je sebab dah boleh agak dah.. haha

    Yang buah-buahan tu rare sangat design dia.. menarik

    ReplyDelete
  12. Memang menarik semua idea tu. Bagus post ni.

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (71) kisah aku (67) review (58) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)