TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN-PART 2

by - September 01, 2016

TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN-PART 2

tema robocarpoli, birthday party, sambutan hari lahir, theme, kos,

Assalammualaikum Dunia... Ni sambungan dari PART 1...

PERSIAPAN SEBELUM DAN SEMASA MAJLIS

Malam tu Angah tinggalkan Uwais dengan kitorang sebab dia nak mengemas dan mendeko rumah... kang kalau ade si kecik tu jadi laen pulak decoration nya...hahaha 😆😆😆... Kebetulan malam tu juge jiran setaman ni buat kenduri kawen    anak dia, so seronoklah si kecik tu main dekat luar dengan kawan-kawan, saje bagi dia main sampai penat...🏃🏃🏃🏃... bile masuk je rumah dia mintak susu 🍼🍼🍼 terus tidur...😴😴😴... ajak tukar baju pun tak mau dah..letih sangat lettew...hihihi..


Sementara tu hakak dengan Mak kopek bawang dan goreng ayam... siap goreng ayam     terus masuk bilik 💤💤💤💤💤... hehehe...




tema robocarpoli, birthday party, sambutan hari lahir, theme, kos,
Hasil Angah mendeko 😍😍😍... mujur Angah kreatif... semua dia print sendiri... before tu jenuh hakak cari belon readymade yang rope robocarpoli tapi takde... kalau ade pun nak kena tempah dulu... sob sob 😭😭😭.. topi tu pon same.. ade tapi still kena tempah jugek... so disebabkan kesuntukkan mase dan nak jimat, Angah beli topi yang plain pastu tampalkan dengan gambar robocarpoli...mujur juge tak beria menempah, bukan nak dipakainye pon... Uwais oh Uwais...😅😅😅

Keesokkan paginye Mak start memasak dalam pukul 4.00 pagi... Menu untuk majlis ni satay, nasi tomato, ayam masak merah, ayam masak kurma, bihun goreng singapore, ubi rebus, sambal tumis, daun ubi masak lemak dengan tempe dan pencok... (tak sempat nak ambil gambar makanan)....huhuhu 😞😞😞😞... Dalam pukul 12.00 tengahari siap masak, packing-packing dan Angah mai amek bawak balik rumah dia...

Lepas zohor kitorang pulak gerak pi rumah Angah sebab ikutkan majlis start pukul 3.00 petang... sampai-sampai tu tengok Uwais duk merengek rengek nak pegang kek dia... teruja sangat tengok kek robocarpoli tu... Pantang lepa, nak ditariknya kek-kek dia tu... hahaha... bile hakak cakap nanti dulu ey, boleh dia jawab "Uwais nak celet sikit je".. 😅😅😅

tema robocarpoli, birthday party, sambutan hari lahir, theme, kos, edible cake
KEK PEMBERIAN JIRAN UWAIS.. SAMA PULAK GAMBAR DENGAN CUPCAKES HAKAK TEMPAH..HIHIHI

Majlis petang tu dimulakan dengan bacaan doa selamat yang diketuai oleh Ayah Long...    ... Seusai membaca doa, para tetamu dijemput menjamu selera... Ada tambahan menu tau... Usu bawak roti jala lawan serawa durian dan rambutan siap kopek... nyum nyum nyummm    ... (untuk rambutan jelah)... hihihi...


ANTARA TETAMU YANG MEMERIAHKAN MAJLIS
Majlis kemudiannya diteruskan dengan upacara potong kek     oleh birthday boy    ... Masa ni pun lawak, sebab Uwais dah tasabar nak potong kek...tangan dia dok menggapai-gapai kek... terjerit-jerit orang keliling tengok...     ...


tema robocarpoli, birthday party, sambutan hari lahir, theme, kos,cake


Last but not least, majlis penutup, lepas hampir kesemua tetamu balik, tak laen dan tak bukan... Bukak hadiah    ... yeayyy... Yang best dan lucu tu, bukak hadiah pertama dan kedua seronok kemaen muke dia... gelak-gelak.. masuk hadiah ketiga, bukak-bukak iqra... terus berubah muke... Terkejut    ...hahaha... orang semua tergelak tengok reaksi muke dia... bile dah termalu tu terus dia buat-buat nak campak iqra tu... sabo je lah Nak oii...    

tema robocarpoli, birthday party, sambutan hari lahir, theme, kos,


HADIAH DARI MOKDE... DEMI UWAIS MOKDE TEBALKAN MUKE TARIK BEG NI DARI QUILL MALL KE NU SENTRAL KE KL SENTRAL KE SHAH ALAM... HAHAHA

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan mengikut perancangan... Terima kasih kepada semua yang sudi hadir meraikan dan memeriahkan majlis sambutan hari lahir Uwais yang ke-3 tahun 2016... Happy sangat sebab daripada 10 orang BFF yang dijemput, 2 orang   datang... lagi 2 orang tu boleh pulak dorang lupe tarikh...    ... Selebihnya tu memasing ada program sendiri... Oklah kan, ade gak wakil BFF...     ... In shaa ALLAH, bertemu 3 tahun lagi...   

Wassalam

You May Also Like

2 Luahan Hearty

Categories

giveaway (74) resepi (72) kisah aku (67) review (60) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)