TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN - PART 1

by - August 22, 2016

TEMA ROBOCARPOLI MENJADI PILIHAN SAMBUTAN HARI LAHIR UWAIS ZULQARNAIN-PART 1

tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
INVITATION CARD DESIGNED BY AYAH UWAIS - RUJUKAN MR GOOGLE

Assalammualaikum Dunia... Dua minggu sebelum 20.08.2016, Angah informed kitorang yang tahun ni dia nak celebrate birthday Uwais yang ke-3 tahun... First time juge nak jemput saudara mara, sahabat handai dan jiran tetangga... Before ni just sambut simple-simple dengan kitorang je.. ni dah besar sikit boleh r panggil orang ramai meraikan besday dia dan akan diadakan 3 tahun sekali...katenye lah...hehehe..

PERSIAPAN YANG DILAKUKAN SEBELUM MAJLIS

Bile ditanya tema ape, Angah kate Uwais nak robocarpoli so hakak pun teruskan mengoogle nak tengok contoh-contoh yang ade tapi sedeynye sebab tak banyak choice... Kalau ikutkan Angah, dia kate takyah r ikut tema sangat... dia dah order 3D kek tu dah cukup... tapi 3 tahun sekalikan kalau boleh tentulah inginkan sesuatu yang memuaskan hati... terus terang hakak yang over semangat sebenarnye...hahaha...


Mula-mula tu Angah order kek dengan kazen kitorang (D'EZYANKITCHEN) tapi kazen kitorang tu ade program dekat sekolah mase 20.08.2016 , so bincang-bincang dengan Mak, dia kate ade adik kawan dia baker... Lepas Angah deal dengan baker tu dan disebabkan hakak tak sempat nak cari baker lain untuk tempah cupcakes so hakak decided untuk menggunakan perkhidmatan baker yang same tempah cupcakes edible image robocarpoli khas buat si kecik... hehehe.. settled bab kek dan cupcakes... nilah hasilnya...

tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
3D CAKE ROBOCARPOLI  RM 95 BERAT 1KG +++ - RUJUKAN MR GOOGLE




tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
CUPCAKES EDIBLE IMAGE RM 3.50/PCS

Takkan tu je... macam tak best pulak, so hakak buat hashtag tema robocarpoli dekat instagram.. Sangat-sangat teruje hokay sebab jumpe cookies robocarpoli, mini roll cake robocarpoli, popcorn tampal sticker robocarpoli dan macam-macam lagi... Tapi disebabkan tinggal seminggu lagi so majoriti dah tak nak amek order..so sad...sob sob...


Tanpa mengenal erti putus asa, hakak buat hashtag doorgift murah... yeayy, jumpe page Happiness Candy Bar.. dia jual mini coklat bar dengan harga yang sangat berpatutan... Lepas deal dengan dia hari Ahad seminggu sebelum majlis order 100pcs mini bar RM0.40/pcs dan 30pcs mini bar RM0.80/pcs, malam tu dia design, Isnin tu hakak bank in... Isnin siap, selasa dia pos, hari Rabu sampai...Alhamdulillah... service yang sangat pantas hokay... Puas hati!!!..
tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
MINI COKLAT BAR DESIGNED BY HAPPINESS CANDY BAR

Seminggu sebelum majlis ni hakak banyak habiskan mase dengan instagram... sampai kena barred r wifi maxis sebab tak bayo sebulan... #ehmacamtakdekaitanje... hahaha... skrol skrol ternampak mini burger dekat ig blogger Mimin Adam... terus ambil nombor telefon owner dan whatsapps tanye harga... harga pun berpatutan 30pcs RM22 ... tapi dok pikir-pikir Sabtu tu tentu semua bz,. sape pulak nak pi ambil kan... cancelled... Tak puas hati lagi,. google cara buat roti burger... niat nak buat sendiri lettew... sekali tengok bahan-bahan terpaksa kuburkan niat sebab kena gune oven..sampai sekarang fail lagi gune oven..adeh!!!...

Alhamdulillah, kuasa ALLAH, mase tengah search tu terjumpe 1 blog ni dia buat mini burger guna roti gardenia... hah kebetulan sangat roti banyak kat rumah... siap pesan dekat Mak jangan bagi sesape roti yang ayah bawak balik...hihi..kedekut punye perempuan...😂😂


Balik keje Isnin tu terus singgah Speedmart 99 beli daging burger ramly... Malam lepas makan, start projek menekap daging burger mengikut acuan yang disukai... ade bintang, ade bunga, ade luv luv dan bulat... Beli dua paket daging burger ramly dengan hanya RM6.00/paket dah boleh dapat 100pcs tu pun ade lebih lagi... Dua malam berikutnya,malam rabu dan malam khamis start menekap roti pulak... mase ni dah tak ingat dekat fon... whatsapp, fb, ig semua letak tepi...Abis tekap terus tidur... mate keletihan..hahaha... Malam jumaat Angah datang bawak gambar yang nak ditampal dekat toothpick..mujur dia dah tolong gunting.. so keje hakak jadi mudah, tinggal lekatkan je gambar-gambar tu...hehehe...


tema robocarpoli, sambutan hari lahir, birthday party, 3D cake robocarpoli, edible image cupcakes, mini burger homemade
HOMEMADE MINI BURGER MENGGUNAKAN ROTI GARDENIA BY ME - RUJUKAN MR GOOGLE

Macam dah panjang sangat je hakak membebel untuk entri ni... next entri hakak cerita persiapan malam sebelum majlis dan perjalanan mase majlis tu pulak yer.. dah macam majlis gilang gemilang gamaknya.. hikhikhik...

TO BE CONTINUE....

Wassalam


You May Also Like

8 Luahan Hearty

  1. Happy birthday..comei robocar poli

    ReplyDelete
  2. Kalau bebudak tengok kartun kegemaran diaorang di kek..mesti diaorang tak sabar nk potong

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun.. ni pon dah ngamuk2 nak celet sikit katenye...hahaha

      Delete
  3. Wah! Meriahnya sambutan birthday kali ini. Hadiah pun awesome giler!

    Jika sudi dan berkesempatan, jemputlah join GA abam kie n kawan2. Ada 12 buah buku/novel untuk dimenangi. Terima kasih banyak2.

    http://www.zukidin.com/2016/08/book-giveaway-by-abam-kie-and-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..first time kan.. :)

      ok nnt kite join ey... tq

      Delete

Categories

giveaway (74) resepi (72) kisah aku (67) review (59) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)