ADS BY SWEETSTEVIADROPS


UNTUK TEMPAHAN IKLAN

EFG FEED

NIKMATI CITARASA TIMUR TENGAH DI AL RAWSHA RESTAURANT

11:10 7 Comments A+ a-

NIKMATI CITARASA TIMUR TENGAH DI AL RAWSHA RESTAURANT



Assalammualaikum Dunia...

Kisahnya, hari Sabtu lepas (05032016), alang-alang nak melawat Atok Teh dekat Hospital Shah Alam, so mak decided untuk luncheon di Al Rawsha Restaurant...


Al Rawsha Restaurant merupakan salah satu tempat makan yang best dan menarik di Shah Alam ni... Ini kerana konsep yang ditonjolkan disini berasaskan makanan dari Timur Tengah dan kuantiti untuk setiap makanan sangat sangat berbaloi disamping harganya yang berpatutan...  Kitorang pun order share-share je.. 1 pinggan boleh 2 orang makan.. Mak kate mase dia mai dengan kengkawan order untuk 2 orang tapi boleh makan 4 orang... hah nampak tak dia punye berbaloi nye...hehehehe..

Ni jelah antara makanan yang dapat snap.. yang laen semua dah kena ngappp dulu sebelum berposing..hahahahaha...
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
MANDY LAMB

Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Yang ni lupe namenya.. tapi rase dia perghhh memang mabeles... nyum nyum


Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
NAPOLEON - Manggo + strawberry
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
PISTACHIO ICECREAM  & MANGO LASSI

Secara keseluruhannya, kitorang sangat berpuas hati makan dekat sini.. yerlah orang belanje kan.. hehehe

Sebelum balik tu, sempat lagi kami bergambar dengan Abam Pahlawan penjage pintu Al Rawsha (mak kate "Mastura, awat gelap no boypren baru ko ni?) sebagai kenang kenangan... hehehe.. macam duduk jauh je gamaknye..hikhikhik... 

Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Wassalam

7 Luahan Hearty

Write Luahan Hearty
Ahmad Hasif
AUTHOR
8 March 2016 at 11:41 delete

ooo al rawsha.. dekat bulatan kg pandan pun ada.. mmg sedap n puas hati...
sy suka minum teh pudina dia layan..


Jalan2 sini.. Jom baca,,

Domain Termurah Hanya $0.88> site.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
8 March 2016 at 11:54 delete

alhamdulillag sesekali ubah citarasa timur tengah..boleh terbuka selerakan..

Reply
avatar
yanie yusuf
AUTHOR
8 March 2016 at 12:17 delete

wahh menarik cafe ni..nampk sedap nasi tu..

Reply
avatar
8 March 2016 at 21:04 delete

Nasi mandy kalau satu set kakak rasalah Mas makan seorg memang tak habis. Lagi satu restoran arab tak lari dari manggo lassi kan.

# sabun bidara tu hubby akak beli dgn ustaz darul syifa' Mas.

Reply
avatar
Nabila Syifa
AUTHOR
10 March 2016 at 11:20 delete

suka sangat makanan sana..huhu.sedap2

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
13 March 2016 at 15:22 delete

sesekali layan nasi arab memang marveles.
sgt suka :)
anak2 pun sgt x cerewet, belasah aje ada di depan mata.

Reply
avatar