Tuesday, 8 March 2016

NIKMATI CITARASA TIMUR TENGAH DI AL RAWSHA RESTAURANT

NIKMATI CITARASA TIMUR TENGAH DI AL RAWSHA RESTAURANT



Assalammualaikum Dunia...

Kisahnya, hari Sabtu lepas (05032016), alang-alang nak melawat Atok Teh dekat Hospital Shah Alam, so mak decided untuk luncheon di Al Rawsha Restaurant...


Al Rawsha Restaurant merupakan salah satu tempat makan yang best dan menarik di Shah Alam ni... Ini kerana konsep yang ditonjolkan disini berasaskan makanan dari Timur Tengah dan kuantiti untuk setiap makanan sangat sangat berbaloi disamping harganya yang berpatutan...  Kitorang pun order share-share je.. 1 pinggan boleh 2 orang makan.. Mak kate mase dia mai dengan kengkawan order untuk 2 orang tapi boleh makan 4 orang... hah nampak tak dia punye berbaloi nye...hehehehe..

Ni jelah antara makanan yang dapat snap.. yang laen semua dah kena ngappp dulu sebelum berposing..hahahahaha...
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
MANDY LAMB

Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Yang ni lupe namenya.. tapi rase dia perghhh memang mabeles... nyum nyum


Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
NAPOLEON - Manggo + strawberry
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
PISTACHIO ICECREAM  & MANGO LASSI

Secara keseluruhannya, kitorang sangat berpuas hati makan dekat sini.. yerlah orang belanje kan.. hehehe

Sebelum balik tu, sempat lagi kami bergambar dengan Abam Pahlawan penjage pintu Al Rawsha (mak kate "Mastura, awat gelap no boypren baru ko ni?) sebagai kenang kenangan... hehehe.. macam duduk jauh je gamaknye..hikhikhik... 

Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Al rawsha restaurant, tempat makan best di shah alam, citarasa timur tengah, nasi mandy, kabshah rice, restoren
Wassalam

7 comments:

  1. ooo al rawsha.. dekat bulatan kg pandan pun ada.. mmg sedap n puas hati...
    sy suka minum teh pudina dia layan..


    Jalan2 sini.. Jom baca,,

    Domain Termurah Hanya $0.88> site.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillag sesekali ubah citarasa timur tengah..boleh terbuka selerakan..

    ReplyDelete
  3. wahh menarik cafe ni..nampk sedap nasi tu..

    ReplyDelete
  4. Nasi mandy kalau satu set kakak rasalah Mas makan seorg memang tak habis. Lagi satu restoran arab tak lari dari manggo lassi kan.

    # sabun bidara tu hubby akak beli dgn ustaz darul syifa' Mas.

    ReplyDelete
  5. suka sangat makanan sana..huhu.sedap2

    ReplyDelete
  6. sesekali layan nasi arab memang marveles.
    sgt suka :)
    anak2 pun sgt x cerewet, belasah aje ada di depan mata.

    ReplyDelete

PERMATA EMAS

Pengomen Terbanyak

CORETAN EMAS

PENEROKA EMAS