~BUNGA SISIK IKAN~

April 13, 2015


Assalammualaikum dan Selamat Pagi...Alhamdulillah masih dipanjangkan usia untuk mencoretkan sepatah dua kata dekat blog ni...   :).. Sabtu lepas atok datang bawak bunga sisik ikan... Jangkanya  bunga ni nak guna sebagai perhiasan bilik pengantin MD.. tapi apakan daya jodoh tiada...hahaha..


Ingat lagi masa Atok tau MD dah putus tunang , dia punya termenung kemain jauh lagi...MD ok je, dia pulak yang sedey.. sampai tak boleh tido..hihihi.. Time birthday MD haritu, dia siap tanya Usu "bilalah MD nak dapat jodoh seterusnya".. tergelak MD dengar usu cerita..krik krik.. 
Even tak jadi kahwin pon Atok still bagi dekat MD....terharu pulak..sob sob.. lepas dia bagi MD terus amek dan simpan dalam bilik.. takde mood lagi nak menghias.. tetiba......

Atok : tak bukak tengok bunga tu???
MD : nanti r Tok kite tengok ey.. (dalam ati "halamak")...
Atok : (Diammm termenung)
MD : (trus keluar bilik cari mak).. mak ade pasu tak gune tak??
Naseb baek ada.. yeayyy..
Atok : kembangkan tu bunganye..
MD : (Masukkan dalam pasu trus bagi kt atok suh dia bega begakan)...

Dan ni lah hasilnya... tadaaa..

bunga sisik ikan
bunga sisik ikan handmade by Atok



MD dah paham dah hati Atok.. dia akan terasa kalau orang tak hargai pemberian dia dan dia akan menyebut nyebut dengan semua orang yang kita ni tak guna pon apa yg dia dah bagi...huhuhu.. 
Terima kasih Atok.. sanggup berhabis masa buatkan bunga ni untuk cucu tapi cucu tak reti menghargai pon,.,, huhu..


Wassalam..

You Might Also Like

9 Luahan Hearty

  1. Cantikk.. family ko ni ramai yang kreatif ea. =)

    Anyway,blog ko makin kemas skrg. Nora bg 7 bintang! =P

    ReplyDelete
  2. If you desire to increase your knowledge just keep visiting this website and
    be updated with the latest gossip posted here.


    Here is my web site - audio books

    ReplyDelete
  3. Tq tq... hehe.. tapi nora walaupon agak kemas (ceh masuk bakul plak)..tp xmesra SEO... HOHO

    ReplyDelete
  4. Cucu kesayangan Atok nie...

    ReplyDelete
  5. wah bagusnya atok....syg sgt cucu dia. hehe

    ReplyDelete
  6. Wahh cantiknyerr ..Tanagn kreatif la ni hehehe

    ReplyDelete
  7. kalau lah ada atok mcm ni :-)

    ReplyDelete

setTimeout("ga('send','event','Profitable Engagement','time on page more than 3 minutes')",180000);