~BUNGA SISIK IKAN~

by - April 13, 2015


Assalammualaikum & Selamat Pagi...

Alhamdulillah masih dipanjangkan usia untuk mencoretkan sepatah dua kata kat blog ni...   :)
Sabtu lepas atok mai bawak bunga sisik ikan... Jangkanya  bunga ni nak guna sebagai perhiasan bilik pengantin KH.. tapi apakan daya jodoh tiada...hahaha.. Ingat lagi time atok tau KH dah putus tunang , dia punye termenung kemain jauh lagi...KH ok je, dia plak yang sedey.. sampai tak boleh tido..hihi.. Time besday KH ritu, dia siap tanya Usu "bile r KH nak dapat jodoh seterusnye".. tergelak KH dengo usu cerita..krik krik.. 
Even tak jadi kawen pon atok still bagi kat KH....terharu plak..sob sob.. lepas dia bagi KH terus amek n simpan kat bilik.. takde mood lagi nak menghias.. tetibe...

Atok : tak bukak tengok bunga tu???
KH : nanti r Tok kite tengok ey.. (dalam ati "halamak")...
Atok : (Diammm termenung)
KH : (trus keluar bilik cari mak).. mak ade pasu tak gune tak??
Naseb baek ada.. yeayyy..
Atok : kembangkan tu bunganye..
KH : (Masukkan dalam pasu trus bagi kt atok suh dia bega begakan)...

Dan ni lah hasilnya... tadaaa..





KH dah paham dah ati atok.. dia akan terase kalau orang tak hargai pemberian dia n dia akan menyebut nyebut dengan semua orang yang kite ni tak gune pon apa yg dia dah bagi... huhu.. 
Terima kasih atok.. sanggup berhabis mase buatkan bunga ni tok cucu tp cucu tak reti menghargai pon,.,, huhu..


Wassalam..

You May Also Like

9 Luahan Hearty

  1. Cantikk.. family ko ni ramai yang kreatif ea. =)

    Anyway,blog ko makin kemas skrg. Nora bg 7 bintang! =P

    ReplyDelete
  2. If you desire to increase your knowledge just keep visiting this website and
    be updated with the latest gossip posted here.


    Here is my web site - audio books

    ReplyDelete
  3. Tq tq... hehe.. tapi nora walaupon agak kemas (ceh masuk bakul plak)..tp xmesra SEO... HOHO

    ReplyDelete
  4. Cucu kesayangan Atok nie...

    ReplyDelete
  5. wah bagusnya atok....syg sgt cucu dia. hehe

    ReplyDelete
  6. Wahh cantiknyerr ..Tanagn kreatif la ni hehehe

    ReplyDelete
  7. kalau lah ada atok mcm ni :-)

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (71) review (65) info (62) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)