MEREALISASIKAN IMPIAN DI HARI BAHAGIA

by - September 07, 2017

MEREALISASIKAN IMPIAN DI HARI BAHAGIA

harga non woven bag murah, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam

Assalammualaikum Dunia... Alhamdulillah, tanggal 29 April 2017 MD selamat diijabkabulkan dengan Mr Uber... Diam tak diam dekat 4 bulan menjadi isteri orang... terlalu banyak benda yang kami lalui dalam masa ni.. Bak kata pepatah bukan senang nak senang... realiti perkahwinan bukanlah macam yang kite selalu tengok dalam drama-drama melayu lani...😅😅😅

Hampir semua yang diimpikan terlaksana jua even ada satu dua perkara yang jadi tidak mengikut kemahuan hati... Tema MD pilih warna putih + emas a.k.a white + gold... 😍😍😍

1. Akad Nikah

harga non woven bag murah, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam


Bagitau parents yang MD nak kawen, dan perkahwinan tu hanyalah sebuah majlis pernikahan yang simple di Masjid Negeri Shah Alam tanpa ada majlis bersanding di sebelah perempuan... Cek punya cek, mak kate yang kosong 29 April 2017 cuma pukul 8-9 pagi je, so terus booking je bayar RM 300 untuk sewa dewan nikah di Masjid Negeri... mase ni pukul 5.30 pagi dah keluar rumah...hahahaha..bapak awal... Alhamdulillah dengan sekali lafaz je dah sah... 😍😍😍

2.Baju Nikah

harga non woven bag murah, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam

Disebabkan takde majlis bersanding belah MD, so MD spent lebih sikit untuk baju nikah... baju nikah ni MD tempah dengan kawan belajar yang ade bukak butik @Deq noor Andaman... Alhamdulillah, sangat-sangat berpuas hati dengan hasil kerja dia... Bila pakai tu terasa ala-ala princess gitewww...tambah-tambah ada dayang 3 orang ni yang sanggup berpanas sesame mase outdoor... hehehe...sorang lagi dayang tersorok kat pokok...hihihi... tq tau korang...😘😘😘 ... Contoh dress ni MD amek dekat Instagram tau... lupe plak sape designernye.. oh maapkan saya...huhuhu

3. Cincin

cincin ukir nama, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam

Hasil menggoogle Mr Uber, dia jumpe set cincin couple ni then tunjuk kat MD.. sekali pandang dah terjatuh cinta dengan design ni... rase simple and nice... so, kitorg pun bagi contoh ni dekat @anggun klasik designkan untuk kitorang + ukir nama Dan tarikh nikah sekali dekat dalam cincin tu... Cincin Mr Uber ukir nama MD & cincin MD  ukir name Mr Uber...acah acah sawiiittts  giteww...hahahah...harga cincin couple + ukir nama + MD punya tu salut white gold = RM 950.00...

4. Kek

harga non woven bag murah, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam

Ok, ni cerita sedey... sangat sedey...menyayat hati...hahahaha..hover nau... Actually dah booked kek ni lebih kurang 2 bulan awal siap full payment lagi... nak macam contoh gambar ade bunga-bunga emas tapi 1 tingkat je... sehari sebelum majlis mesej sis tu tanya nak mai hantar pukul brape?... Dia jawab... dia lupe sebab, sebab MD tak isi form yang dia bagi tu... wuarghhhh...oh salah MD ke?... hahahaha.. tu r yang dinamakan bukan rezeki... sis tu mintak maaf n dia pulangkan balik duit sebab dia kate memang tak sempat dia nak buatkan...order full dah hokay!!!.. so dengan separa kecewa MD pun bagitau Mak... petang tu pergilah kami ke semua kedai kek dari secret recipe, kedai kek biasa n last jumpe yang okay sikit ni dekat Berry's... beli je r pun dengan hati terpaksa... kecewa... no more white and gold...😭😭😭

5. Doorgift


harga non woven bag murah, sticker murah,doorgift, baju kahwin, harga sewa dewan masjid negeri shah alam
Gaun princess Mak kaitkan... bekas kaca beli dekat Eco RM 2.12/pcs

Gula-gula & coklat untuk bagi budak-budak tapi tak kesampaian.

Sticker design by stickiz 

Bekas tipuware dari Eco RM2.12/pcs dalam tu isi air kotak sponsored by Angah, muffin & roti bilis Gardenia sponsored by Ayah

Non woven bag untuk VIP design by @nonwovenbagprinting RM3.00++ /pcs
Doorgift  MD asingkan untuk VIP, tetamu biasa dan kanak-kanak... tapi yang sedeynye boleh  pulak terlupa bawak doorgift untuk kanak-kanak... so yang kanak-kanak bagi sama dengan tetamu lain...huhuhu... Tipuware tu yang ada memang warna biru dengan hijau je so takde choice laen kire boleh jelah pun...huhuhuhu..


Overall, Alhamdulillah berpuas hati sangat... semua berjalan lancar, apa yang diimpikan terlaksana & sekarang ni macam tak caya dah jadi bini orang... Terima kasih semua yang hadir menjayakan majlis pernikahan MD... next entri kite share pic2 laen + pic bertandang pulak ey... 😘😘😘

>>>TUNANGKU MR UBER

Wassalam

You May Also Like

3 Luahan Hearty

  1. Tahniah sis... selamat datang ke alam rumahtangga, semoga berbahagia selalu...

    ReplyDelete
  2. Tahniah mas gigih miza datang walaupun demam ;)

    ReplyDelete
  3. Tahniah sis. Semoga kekal hingga ke jannah dan dikurniai anak soleh solehah ye 😍

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (72) review (66) info (64) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)