LEBIH JIMAT DENGAN KAD KOMUTER LINK

by - September 19, 2016

LEBIH JIMAT DENGAN KAD KOMUTER LINK

kad komuter link, harga promosi, berkuatkuasa, ktmb, kebaikan, beli dimana

Assalammualaikum Dunia... Kepada pengguna Komuter, ada berita baik untuk korang tau...    ...start dari 1 September 2016 KTMB     telah memperkenalkan Kad Komuter Link, dimana kad ni dijangka dapat menjimatkan kos perjalanan pengguna sehingga 20% dan 50% (ni yang MD nampak kat bunting stesen Bank Negara r    )....

Sebelum ni cume dengar announcement je tapi tak pulak tergerak hati nak membeli kad ni... Pagi tadi, bile ternampak bunting tu tertulis jimat sehingga 20% dan 50% (tertakluk kepada terma dan syarat) pastu harga kad tu pun tengah promosi hanya RM15 sahaja termasuk topup RM10 terus rase teruja pi ke kaunter Stesen Bank Negara tanye boleh beli kat sini tak.... Malangnye dekat situ diorang akan bukak booth dipetang hari... so kena tunggu petang r kan tu pun kalau ade rezeki terserempak...    

Bak kata pepatah kalau dah rezeki tu tak kemana... kebetulan tengahari tadi lepas pergi Pusat Poslaju dekat Tun Sambanthan tu balik ikutlah KL Sentral... tergerak nak tanye dekat orang Kaunter Komuter ade tak kad Komuter Link tu dekat situ, Alhamdulillah rezeki... dapat juge memiliki Kad Komuter Link ni dengan harga diskaun...    ... kalau tak diskaun tak tau pulak berapa hengget harganye...     ...

Hah, korang kalau dah beli kad komuter link ni tak boleh terus guna tau... Akak comey kat kaunter tu pesan bulan OKTOBER 2016 baru boleh gune... so kite simpan je dulu yer...    ...Yang belum beli tu kalau nak boleh dapatkan di kaunter Komuter di KL sentral atau di booth stesen-stesen Komuter lain... Tasabar nak gune ni... harap-harap bebetol menjimatkanlah yerrr    

Wassalam

You May Also Like

19 Luahan Hearty

  1. lama gila tak naik komuter.. rindu pula rasanya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. komuter sekarang dah better sikit..tak ramai sangat orang..hehehe

      Delete
  2. Sampai 50% tuuu. Memang jimat sungguh. Rugi tak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... bagi yang naik komuter ke memane mmg wajib beli kad ni..:)

      Delete
  3. nak tanye lepas beli kad ni ade kenne buat ape ape tak?means daftar ape ape

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu tak pasti pulak.. kena tunggu pihak ktmb inform.. :)

      Delete
  4. Rate dia sama kan dgn TNGO?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a,ah..same je... tng rm3.70, kad komuter link pn rm 3.70 jugek..huhuhu

      Delete
  5. Akak, nk tnye kad komuter link ni ade expired date x? Ke bole gune smpai bile2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk kat kad ni takde expiry date Adik.. :)

      Delete
  6. Nk tnye, kad ni mcm kad touch n go ke ape? Kne slalu topap ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A,ah... macam tng gak.. kalau banyak topap lame r boleh gune..hehehe...

      Delete
  7. Kad ni hanya boleh dpat di KL sentral saja ke atau saya boleh beli di Shah Alam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi sy ada tnye staff di kaunter shah alam, kad ni cume ada di kl sentral sahaja.. :)

      Delete
    2. lol.. jauh.. aaaaarrrrggghhh..

      Delete
  8. Akak,camne nk guna kad ni eh, nak sentuh kad ni kat mana? ,camne kita nk tau baki dalam kad ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentuh kat reader dia..mcm kalau kita guna touch n go, kita touch dekat reader touch n go kan... kalau kad komuter link ni kita touch kt reader yg pihak ktm dah provide kan... mase touch tu boleh tgk baki kita tinggal brape.. :)

      Delete
  9. Mcm mana nk topup kad ni ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh topup kat mane2 stesen ktm rasenye.. :)

      Delete

Categories

giveaway (74) resepi (70) kisah aku (67) info (57) review (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)