BERSANTAI DI KOLAM AIR PANAS HULU TAMU BATANG KALI

by - March 01, 2016

BERSANTAI DI KOLAM AIR PANAS HULU TAMU BATANG KALI

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant
google
Assalammualaikum Dunia...

Sempena menyambut ulang tahun Poksu yang ke 40 tahun, 28 Februari 2016, Usu plan untuk celebrate dekat Cholo Cholo Restaurant bersebelahan Kolam Air Panas Hulu Tamu Batang Kali....

So bagi memeriahkan majlis Usu menjemput kami semua untuk menyertainya... Dekat situ, Usu menyewa satu unit quad room yang berharga RM75.00 (10pagi - 5petang) untuk kitorang lepak-lepak, solat dan salin pakaian...

7.45pagi - Gerak dari rumah Usu dan berhenti sarapan di Restoren Nasi Lemak Antarabangsa Bandar Tasik Puteri, Rawang...

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

8.45 pagi - Meneruskan perjalanan ke Cholo Cholo Restaurant (bersebelahan Kolam Air Panas Hulu Tamu) melalui Jalan Lama Rawang....

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

9.40pagi - Tiba dan aktiviti bebas... Kami kaum hawa lepak-lepak dalam bilik je manakala kaum Adam lepak bawah pokok.. Yang memancing pun ade... hehehe

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

ugly face, camera

12.30 tengahhari - Lunch time + Upacara potong kek + penyampaian hadiah kepada birthday boy.. :).. Menu lunch yang disediakan di Cholo Cholo Restaurant adalah menu kampung disebabkan resort berkonsepkan "Luar Kota"... Anggaran satu kepala RM30.00 untuk makan tengahari... Secara personal, MD katekan semua lauk pauk ni sedap sedap dan kena dengan selera MD.. hehehe

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant
Batang Keladi + Kerabu Sayur

Gulai Kawah Daging + Ayam goreng rempah
Jantung Pisang Masak Lemak Cili Padi + Sambal Udang Petai
Samosa + Karipap
 






 


1.30petang - Solat zohor dan aktiviti mandi manda di Kolam Air Panas Hulu Tamu... Untuk pengetahuan korang, dekat sini ade Kolam Air Panas public dan ade gak private.. Yang public ni masuk free of charge.. dan yang private ni if ade sewa resort tak dikenakan bayaran tapi kalau tak sewa resort kena charge dalam RM3 atau RM5... Tak sure sebab yang private ni masih dalam renovation so dia tak bukak untuk umum lagi.. tapi adalah 3, 4 buah kolam yang dah siap dan berbumbung... Suhu air dalam setiap kolam juge berbeza, sederhana panas, panas dan paling panas...


kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

kolam air panas hulu tamu batang kali, taman rekreasi selangor, d'ezyankitchen, ugly face, tempat percutian menarik, cholo cholo restaurant

3.00petang - Siap-siap untuk check out.dan disebabkan ayah long dan family terkandas (jalan tutup sebab Le tour de Langkawi) dalam perjalanan ke sini so sambung celebrated birthday Poksu dekat rumah ayah long pulak... heheehe...

Kek ni Izyan design khas untuk Poksu yang suke Scuba... Suprised katenye... :)
6.00petang - Bersurai pulang ke rumah memasing... Semoga berkesempatan bergathering bersama lagi...  :)

Alamat Resort : Lot 2107, Kolam Air Panas Ulu Tamu, 44300, Batang Kali Selangor...

Wassalam...


You May Also Like

1 Luahan Hearty

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (72) review (66) info (64) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)