[TUTORIAL] CARA MUDAH DOWNLOAD VIDEO DARI FACEBOOK

by - December 18, 2015

[TUTORIAL] CARA MUDAH DOWNLOAD VIDEO DARI FACEBOOK 

Assalammualaikum Dunia....

Pagi ni Bella, ofismate MD ajar kitorang cara nak savekan video dari facebook.. semangat dia suruh MD buat entri ni.. untuk memudahkan insan-insan laen katanya... hehehe

CARA MUDAH DOWNLOAD VIDEO DARI FACEBOOK 

 1. Log in facebook, dekat bahagian SEARCH taip page video yang ingin di SAVE... Contoh, MD taip page Tersuka Tanpa Sengaja...

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial

2. Klik dekat perkataan VIDEO.. All videos akan terpapar...

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial

3. Pilih satu video yang menjadi pilihan hati... Contoh, MD pilih Tersuka Tanpa Sengaja Episod 5..  Klikkan..

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial

4. Dekat bahagian URLpadamkan "http://www" dan gantikan dengan m ..."m" haruslah huruf kecil yer... 

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial

5. Masa taip "m" akan keluar url macam dekat bawah ni, terus je tekankan ENTER...

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial

6. Selepas tekan ENTER, play kan video dan RIGHT CLICK... Pilih SAVE VIDEO AS...

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial
 7. Last sekali sebelum SAVE pastikan anda RENAME dulu video tu pastu bolehlah pilih nak SAVE video tadi dimana.. :)

cara save video dari facebook, tersuka tanpa sengaja, episod 5, step, tutorial
Sekian tutorial untuk hari ni.. Terima kasih Bella atas tunjuk ajar anda... SELAMAT MENCUBA YER.. :)

credit to : PAGE TERSUKA TANPA SENGAJA


Wassalam

You May Also Like

4 Luahan Hearty

  1. menarik. baru tahu. ganti m je. tq

    ReplyDelete
  2. owhh.. gituuu.. senang je...!! hehehehee..
    nanti nak try.. hindustan movie pleaseeeeeee.... :)

    ReplyDelete
  3. woaa begini rupanya caranya.. ngeh3..

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (70) kisah aku (67) info (57) review (56) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)