REVIEW SAYIDAH NAPISAH : MAK JEMAH HOT

by - May 22, 2015


Assalammualaikum & Selamat Pagi...


Pagi Jumaat nan indah, tenang dan penuh kesyahduan ini, KH akan mereview seorang lagi ahli EFG...  Dan ahli itu adalah KC a.k.a Kak Cik....

kak chik chomel
marah orang belakang tu... hihi


Menggelarkan dirinya sebagai Kak Cik, Sayidah Napisah seorang yang bercita-cita besar walau tubuhnya agak comel.... Bagi yang tidak tahu, KC sedang melanjutkan pelajarannya di dalam bidang Matematik dan dia memang cintakan Matematik!.... KC yang memegang motto hidup "ALLAH always  be there for me" ini  bercita-cita untuk menjadi tenaga pengajar di sekolah ataupun Universiti apabila tamat pengajiannya nanti... 

Gadis cilik ini mula menulis blog seawal umur 17 tahun dengan harapan dapat menyampaikan maklumat yang berguna dan bermanfaat kepada pembacanya. Walaupun KC aktif berbelog, aktif mengomen di blog dan aktif chitchat di group whatsapp, beliau tidak pernah mengabaikan pelajarannya... Ini terbukti apabila baru-baru ini beliau diiktiraf sebagai pelajar cemerlang dalam akademik di Universiti... "Tahniah KC"... :)


PELAJAR CEMERLANG
Majlis Penganugerah Pelajar Terbaik Akademik.... Tahniah KC...


Sekitar Malam Penganugerahan Pelajar Terbaik Akademik

Dari segi perwatakan, KC merupakan seorang gadis yang peramah, periang, berani dan mudah mesra sehingga ada orang melabelkan beliau sebagai MAK JEMAH...  Sikapnya umpama kanak-kanak ribena yang hidup tanpa masalah ini seringkali menjadikan beliau mangsa usikan abang-abang & kakak-kakak EFG... Keletahnya membuatkan kami tak kering gusi.. ada sahaja bahan untuk membuatkan kami ketawa...

Selepas bertahun Kak Cik menggunakan url blog memburucintamu, akhirnya KC menukar kepada satu nama yang feminin sesuai dengan penampilannya iaitu Sayidahnapisah.com... Beliau berasa bersyukur dan seronok sekali kerana menggunakan nama sendiri sebagai url blog.... "It feels different"... tokoknya lagi... 
KLIK UNTUK KE BLOG KC
Trademark blognya ialah burung terbang membawa daun dan sehingga ke hari ini, burung itu tidak pernah berhenti terbang....kasihan burung itu... hehehe.. kalau nak tau apa fungsi burung ni kenalah pergi ke blog KC.. cuba klik dekat burung tu, nanti dia bawa pergi jalan-jalan..  :)

Bila diajukan soal kahwin, KC menjawab akan berkahwin apabila ada insan yang masuk meminang beliau... Dan mempunya impian untuk mempunyai anak paling minimum 5 orang... Jadi kepada jejaka-jejaka bujang diluar sana, cepat-cepat stok terhad... :p

Sebelum melabuhkan tirai kisah hidup KC, jom layan antara gambar-gambar KC yang menjadi pilihan BOD EFG...

SUKA MAKANAN, MAKAN MAKAN MAKAN

KC dan makanan tiada berpisah. Bertuahnya badan disumbat-sumbat makanan pon tiada gemuknya


KC yang tua dari usianya daripada ramalan how-old.net ...HIHIHI

KC dan trademark senyum colgatenya tiada berpisah juga. Senyuman manis ini penambat hati abang-abang dan kakak-kakak EFG 

Rupanya model colgate sejak dari sekolah. :D
 

Wajah kebanggaan & kesayangan abi & umi 

"No matter what people say, I know what I'm doing and ALLAH always there for me"
-KC a.k.a MAK JEMAH-

KLIK SINI UNTUK KE PAGE KC ------->>> http://www.sayidahnapisah.com/

Wassalam

You May Also Like

19 Luahan Hearty

  1. Wah..info baru ni... KC aka Mak Jemah..ahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak jemah okay!! muda sikit haha

      Delete
    2. wahhh bestnyaaa baca review kak mas niii hehehe. lagi satu nape typo takde ni? hmmm hahahaha

      terima kasih kak mas review kc. muah muahhh!love u!

      Delete
    3. Mak Jemah Jugak..ahha... kira ok pe daripada NEK JEMAH..ekeke.

      Delete
  2. mmm tambahan dia minat abam sado jer...abam kacak minta maaf ya...apapun KC memang seorang yang rajin blogwalking

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha abam kacak pun blh *berangan :p

      Delete
  3. mak jemah lak ye Mas, macam2 adik-adik kak ana ni, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak na. tak pasal2 hehehe

      Delete
  4. best pulak baca review ko yang ini. =)

    ReplyDelete
  5. start mengkomen kat blog saudagar emas :)

    ReplyDelete
  6. dah lama x singgah sini..template blog pun dah tukar

    ReplyDelete
  7. yes...semua geng EFG sedang buat review tentang blog KC eh

    ReplyDelete
  8. KC aka Mak Jemah. Sesuai bangat, ekeke :D

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (74) kisah aku (68) review (62) info (58) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)