~alahai Ameer Asyraf~

March 12, 2012


Hari Isnin yang ceria ni hakak nak cerita pasal budak ni.. Nama dia Ameer Asyraf...ala yang sama dalam drama Vanilla Coklat tu..hehehe...budak ni baru nak masuk 5tahun tapi mulut kalau bercakap kalah orang tua... Hakak sayang bangat sam dia...muahhhh...Actually, minggu ni dia datang rumah aku, biasalah saja nak melepaskan rindu...then sampai-sampai tu time aku salam dia, dia trus jerit ...



kisah aku,vanilla coklat


Ameer : Ude dah kawen ey??
Mak : Mana tau uda dah kawen??
Ameer : Tu kawan ude bagi cincin...
Aku: Gelak jelah...(padahal cincin ni beli ngan titik peluh aku)huhuhu

Habis cerita kat situ...


Malam tu pulak tengah duduk layan cerita Semadikan Aku tetibe dia kata lagi....

Ameer: Ude dh kawen...
Mak: Ude kawen ngan sape dik??
Ameer: Ngan kawan ude r...
Mak : Kalau ude dh kawen mane kwn ude??
Mama Ameer: A'ah, kalau dh kawen kena r duduk sekali...
Ameer: Kawan ude balik umah dia r...
Semua Orang: Nape plak dia nk blik...klu dh kawen kena r duk sekali..mcm mama ngan abah, n mcm mak ngan ayah...
Ameer: Iya r, kena r balik sbb kawan ude tu dh kawen...dia kena jage 2 adik dia...
Mak: Btol r tu dik...dia kena jage adik dia...hehe...(dalam maksud mak aku tu)
Aku: ???

Aku hanya mampu tersenyum melihat keletah dia...Dia seolah-olah tau je apa yang berlaku padahal tak pernah pun citer apa-apa depan dia...terharu sangat...love u AMEER ASYRAF....

Wassalam

You Might Also Like

2 Luahan Hearty

  1. tau tak ape

    macam tetaulak si amir nikan

    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu r..dia memahami isi ati aku...hihihi..p y xthn tu g genting dia dok terjerit2 kt situ "ude dh kawen"..adeh jatuh saham...

      Delete

setTimeout("ga('send','event','Profitable Engagement','time on page more than 3 minutes')",180000);