KAMBING BAKAR MENU TARIKAN DI CAFE CERITA KAMBING

by - April 08, 2016

KAMBING BAKAR MENU TARIKAN DI CAFE CERITA KAMBING

cafe cerita kambing, tempat makan sedap di shah alam,kambing bakar

Assalammualaikum Dunia...

Hai korang... nak tanya ni.. korang korang semua ada tak yang tak suke makan daging kambing?...

Hah, meh nak habaq mai ni... adalah rugi sesiapa yang tak suke makan daging kambing tau sebab kan ke daging kambing tu makanan kesukaan Rasulullah... kan... Dari pemerhatian MD lah kan, sesetengah mereka yang tak makan daging kambing beralasan kalau makan nanti sakit kepala... ???.. hurmmm...mau tak sakit kepala dah kalau makan sampai tambah dua, tiga pinggan... itu kambing pun boleh pening tau kalau dia hidup lagi... hihihi... 

Ok berbalik pada tajuk ey... Bagi korang penggemar daging kambing yang stay area Shah Alam dan sekitar Lembah Klang kalau nak rase daging kambing sebenar yang sedap, lembut dan tidak berbau hamis boleh try makan dekat Cafe Cerita Kambing, Anggerik Mall Shah Alam... 


cafe cerita kambing, tempat makan sedap di shah alam,kambing bakar

Menu utamanya adalah Kambing bertepatan dengan nama perniagaannya Cafe Cerita Kambing... Bermakna apapun jenis masakan yang berasaskan daging kambing owner dia akan masakkan mengikut permintaan pelanggan... Dan antara menu utama yang menjadi tarikan para pelanggan disini haruslah Kambing Bakar!!!... Rase rempahnya yang menyerap dalam daging kambing ditambah dengan sos lada hitam yang pekat dan secukup rase memang menggiurkan sesiapa yang memandangnya.... nyummy


cafe cerita kambing, tempat makan sedap di shah alam,kambing bakar

TAPI!!!! Bagi korang yang tak makan daging kambing, korang tak perlu risau sebab still ade menu lain yang disediakan macam ayam masak merah ni... Ayam masak merah dia tak pedas sangat and tak manis sangat... so budak-budak pun boleh makan...


cafe cerita kambing, tempat makan sedap di shah alam,kambing bakar

Sebenarnya, Cafe Cerita Kambing ini lebih tertumpu kepada menerima tempahan katering untuk apa jua majlis...  Kalau ada antara korang yang sedang mencari caterer terutamanya untuk majlis akikah, boleh terus contact owner Cafe Cerita Kambing ni... tapi kena tempah awal tau, sebab boleh dikatakan setiap minggu ada saje tempahan yang diterima...

Cafe Cerita Kambing 
Level 1, Anggerik Mall, 
Seksyen 14, Shah Alam

Facebook : Cafe Cerita Kambing
Instagram :  @cafeceritakambing 

Wassalam

You May Also Like

3 Luahan Hearty

  1. Bestnya.. kambing kesukaanku..

    ReplyDelete
  2. Pepagi hari kakak dah dihidang dengan kambing menggoda Mas:)
    Kalau family kakak lebih suka daging kambing berbanding lembu sebab texture kambing lebih tendency. Lagi-lagi kalau buat bbq alahai...

    ReplyDelete
  3. selain kambing , ayam masak merah tu sedap juga

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (72) kisah aku (67) review (60) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)