RESEPI KEK VANILLA OREO DELICIA MIKRO

by - October 12, 2015

RESEPI KEK VANILLA OREO DELICIA MIKRO

resepi kek vanilla oreo, jem coklat gardenia, delicia, hazelnut, kek mikro , oreo,


Assalammualaikum Dunia...
Korang nak tau tak, hari Sabtu lepas kiteorang pergi rumah Usu dekat Rawang.. Sampai-sampai tu Aniq (anak Usu umur 12tahun) terus bisik dekat MD...


Aniq : Ude. nanti kan Aniq nak buat kek mikro tapi Aniq tak nak letak milo.. Aniq nak buat Kek Vanilla Oreo...(sambil sengih-sengih)
MD : Buat lah.. ude tak reti.. 
Aniq : Takpe, Ude tengokkan je..
MD : Ok...

Selepas beberapa minit Aniq didapur, maka terhasillah kek mikro yang diberi nama KEK VANILLA OREO DELICIA MIKRO macam gambar diatas..hehehhee.. Ayaq tangan budak lelaki seusia 12tahun..siap dihias lagi tu... serius kagum 10saat dengan Aniq ni.. rase nye pun not bad..sedap sangat.. lepas ni boleh lah request makanan laen dekat dia ni..  aritu abah dia ade kate dia dah pandai masak bihun tomyam.. so lepas ni boleh lah try pastu share resepi kat sini..hihihi.. 

Ok, untuk resepi kek ni bahan-bahannya adalah :-

Bahan-bahan


4 sb gula

4 sb susu tepung dutch lady
4 sb tepung
1/4 sb baking powder
1 biji telur
4 sb minyak
1/4 sb esen vanilla

Oreo

Topping

Jem Coklat Hazelnut Spread Gardenia (Delicia) (seperti gambar dibawah)

jem coklat gardenia, delicia, hazelnut, kek mikro , oreo


Cara-caranya

1. Campur kesemua bahan-bahan diatas..Oreo patah-patahkan je kemudian kacau sehingga sebati..
2. Masukkan dalam microwave dan masak selama 3minit
3. Keluarkan dan hiaskan...
4. Siap untuk dimakan!!!

SELAMAT MENCUBA.. :)

Wassalam

You May Also Like

3 Luahan Hearty

  1. wah teror nya anq, umur 12 tahun dah pandai buat kek sedap...

    ReplyDelete
  2. Woww.. Terrornye aniq.. Kagum ahkak..

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (72) review (66) info (64) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)