WHAT U DID TODAY?

by - August 03, 2015



Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


AUGUST PHOTO CHALLENGE


kredit : safurara.com

Menyahut cabaran blogger Safurara, August Photo Challenge, jadi hari ini kite nak kongsikan dengan semua apa yang kite dah buat hari Sabtu lepas bersamaan 1 Ogos 2015. Baru sempat nak update entri hari ni.. hehehe.. Hah, korang rasa apa yang kite buat hari sabtu lepas ek??.. 

BELAJAR MENGANYAM KETUPAT

29 tahun hidup, tetiba tahun ni tergerak pulak hati ni nak belajar menganyam ketupat... Ni semua bermula bila emak nak buat ketupat untuk bawa potluck ke tempat pengajiannya.. Wah memang gigih lah kite belajar.. Tapi yang lawak nya 20kali buat 5 bentuk berlainan jadinya.. hahhaa.. payah betol lah otak ni nak menerima arahan + tangan kaku tak berseni.. hihihi

Percubaan pertama


jenis ketupat, ketupat bawang, dua lilit
Ketupat bawang 2lilit

jenis ketupat, ketupat segiempat tepat
ketupat segiempat tepat 3lilit


jenis ketupat, ketupat bawang
ketupat bawang 3lilit
jenis-jenis ketupat, ketupat bantal
ketupat bantal

jenis-jenis ketupat, ketupat jodoh
ketupat kepala dan ekoq kalau dah jodoh bertemu jua...

Ok ni saja untuk hari ni... 3hari 3 malam gigih menganyam ketupat ni tapi hari ni dah lupa langkah-langkah nya.. apapun tak boleh...hahahaha

Wassalam...


You May Also Like

7 Luahan Hearty

  1. pandai kak ams anyam ketupat. hehehe :D

    ReplyDelete
  2. wahh lawanyaa kak mas buat.kc teringin mugak nak belajar anyam ketupat niii haha

    ReplyDelete
  3. semlm baru aida belajo nganyam ketupat dgn opismet.
    tak berjaya!
    rumit la jugak, mas....
    beli aje la ketupat nona hi hi hi...

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (72) kisah aku (67) review (59) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)