INDAHNYA POLIGAMI

by - August 22, 2015

INDAHNYA POLIGAMI

indahnya poligami, maksud poligami, cawangan baru

Assalammualaikum Dunia....

Pagi Sabtu biasanya memang takde buat apa-apa aktiviti... So, dengan bermalas-malasan, kite capai handphone dan google beautiful nara... Saje lah tu nak membace gosip artiskannn...hehehe.. skroll punya skroll tertarik dengan satu tajuk ni... 

"ASHRAF MUSLIM BERDEBAR TUNGGU DUA KELAHIRAN.." 

Alhamdulillah rezeki diorangkan.. Walaupun diri ini masih belum berkahwin dan tiada pengalaman tetapi hati perempuan ini terusik dan tertarik untuk menulis pasal isu poligami...  

MAKSUD POLIGAMI

Poligami yang kite faham bermaksud, Seorang lelaki yang mempunyai kemampuan zahir dan batin serta boleh berlaku adil untuk berkahwin lebih dari seorang isteri... 

poligami,maksud, indahnya poligami


IKON POLIGAMI 

Perlu diingat yer, tidak semua orang dapat menerima jika diri mereka dipoligamikan.. waimah diri kite pun tak tau redha ke tak if satu hari nanti suami kite nak kahwin lain... sob sob.. Bagi para suami pulak jika ingin "membuka cawangan" baru contohilah Ashraf Muslim.. Terus terang kite kagum dengan beliau... Beliau seorang yang sangat "cool" malah menegaskan seorang lelaki itu harus mempunyai sifat sabar yang kuat dalam diri agar mereka boleh berlaku adil serta menjaga hati-hati isteri mereka dengan baik.. Berbicara soal hubungan Dayana dan Wan Sakiha, mereka berdua mempunyai hubungan yang cukup harmoni dan Wan Sakinah yang mempunyai pengalaman melahirkan anak sebelum ini  banyak membantu Dayana dalam segala persiapan untuk menyambut anaknya nanti.

INDAHNYA POLIGAMI

"Bagi saya sebagai suami keadaan ini sangat bahagia sebenarnya, selepas apa yang kami lalui bersama ini adalah hikmah yang dijanjikan Allah buat kami."-ASHRAF MUSLIM

poligami, asyraf muslim,ikon,maksud

SEMOGA IKATAN PERKAHWINAN MEREKA KEKAL HINGGA KE JANNAH

sumber : BEAUTIFULNARA
           : GOOGLE

Wassalam

You May Also Like

13 Luahan Hearty

  1. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... terima kasih Syira.. :)

      Delete
  2. nikmat bila masing2 faham

    ReplyDelete
  3. Aku happy gila bila tau Dayana Lokman ni ngandung... Happy for her =)

    ReplyDelete
  4. mungkin inilah hikmah daripada kesabaran mereka bertiga... :D

    ReplyDelete
  5. sbnrnya masing masing de peranan masing2.. tu kunci nya

    ReplyDelete
  6. Mampu bukan hanya pada wang ringgit tapi mampu ikut syariah juga...

    ReplyDelete
  7. Masa tau yang Dayana pregnant, rasa hepi gila macamkan family sendiri pulak pregnant, hehe. Happy for her, berkat kesabaran =)

    ReplyDelete
  8. Indah tu kita rasai bila berpijak pada landasan dan garis panduan yang betul.

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (71) kisah aku (67) review (58) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)