BILA ORANG JAWA MAKAN SUSHI

by - August 17, 2015


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera...

PENGALAMAN MAKAN SUSHI


Jumaat malam Sabtu lepas, tempat kerja kite ada lah buat Jamuan Hari Raya dekat Corus Hotel Kuala Lumpur... sampai-sampai tu duduk kejap pastu pergilah survey makanan.. tengok punye tengok hati terpaut pada sekumpulan Sushi.. alahai teringin sangat nak makan... pengaruh Korea sangat hokay... hahahaha

Masa tengah ambil makanan tu nampak lah Chinese girl ni tuang sos sushi dalam mangkuk kecik je tapi masa tu tak fikir apa-apalah kan.. lepas letak sushi dalam pinggan, kite dengan bangga nye ambil sos tadi dan dicurah-curahkan atas sushi.. buat macam ala-ala tuang sos cili nak makan dengan cekodok tepung gituuu... 

Wah teruja ni nak makan, bawak sampai ke meja pastu tayang-tayang dekat officemate... "ada sushiii"... (dengan nada yang sangat annoying)..Dengan lafaz bismillah, ngappp seketul sushi... "MasyaALLAH.... speechless rasa time tu.... ni sushi ke ikan masin?????????... hahahaha.. 

Nabila : "nape kak?.. ada wasabi ke??.. 
MD : (menggeleng..rase tak boleh nak cakap masa tu)...

Dah abes telan baru cakap..

MD : "masin gile macam makan ikan masin..dia punya masin sampai ke otak"..Hahahaha

sushi, pengalaman, corus hotel, jamuan hari raya

Bermula saat itu, baru lah MD tau kalau nak makan sushi, sos dia tu cicah sikit-sikit je bukan tuang macam sos cili.. Pengalaman pertama yang akan menjadi memori hingga ke tua... Moral of the story, hidup ni jangan nak membangak sangat.. kalau tak tahu buat cara tak tahu hokay.. kan dah padan muke mak noks.. hahahaha


Wassalam





You May Also Like

14 Luahan Hearty

  1. SELAMAT PETANG..SYIRA SINGGAH BLOGWALKING :D
    NAK TAK SYIRA PROMOTE BLOG DAN IG ??
    TINGGALKAN LINK DI PAGE BOG SYIRA LOKMAN
    https://www.facebook.com/syiralokman5

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak MD,

    Kelakarlah Kak, statement 'masin sampai ke otak..' Mmg kicap soya sushi masin yang amat.. Jangan serik makan sushi tau.. Hehehe

    ReplyDelete
  3. akk suka sushi,dik ;)

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  4. org tak suka sushi..sebab rasa dia pelik..heheh

    ReplyDelete
  5. Zumal tak pernah lagi makan sushi, boleh ambil sebagai panduan. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  6. hahahaha.. x suka mkn sushi.. hehe



    Jemput singgah "Mencari Blogger Untuk Review Produk"

    ReplyDelete
  7. Gelojoh sangat tuuu aRz makan sushi kali pertama kuar balik sampai la sekarang tak makan dah. Apa nak buat darah Sepanyol memang bergini

    ReplyDelete
  8. Hihi... nasib baik yg tahu officemate aje kena orang lain malu dibuatnya.

    ReplyDelete
  9. hahahaha, adoiyai, CP pun jarang makan CP , tapi pernah lah , paling last masa sekolah menengah dulu, hehehe ~

    ReplyDelete
  10. ahahha.. cik en klu wasabi mmg xleh makan dan xpernah mkn.. sbb cik en x suka pedas

    ReplyDelete
  11. Hahaha..

    Hey, I also not a really a sushi fan at all. Kat Malaysia, makan 1-2 kali jer sepanjang hidup. After datang sini, try jugakla..hurmmm..my comment is, ade yg I suke and ade yg tak..contoh, sedap sangat hokay..sushi yg ade telur ikan warna oren kat atas tuh...meletup2 rase bila dalam mulut..hahaha...Goshh!!! nasib bukan wasabi..kalu tak..meletup otak..hahaha..

    ReplyDelete
  12. Suka mkn jika g tesco je..hehe

    ReplyDelete
  13. sabo jer la...
    sesungguhnya aida x pernah test makan sushi :) hu hu hu
    anak2 dara aida aje yg makan.

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (71) review (65) info (62) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)