MANA TUDUNG??

by - July 27, 2015


Assalammualaikum & Selamat Sejahtera...

Semalam Ibu Uwais ada higher education expo dekat Mid Valley, makanya si kecik Uwais ni ditinggalkan dengan kami.... yeayyyy, ada kawan gaduh...hehehe 

Dia ni ada perangai pelik sikit, kalau mandi dengan mokde dia mesti dipeluknya badan kite.. habis basah sekali..hahaha.. Orang lain mandikan takde pulak dia nak peluk seeratnya.. hai lah anak... 



Kuyup baju cheq

Lepas mandi, nak pakaikan baju satu hal lagi.. boleh pulak lari-lari atas katil... haiyak... macam-macam ayat guna nak umpan dia baring.. semua tak jalan.. memang menguji kesabaran tau dia ni..hahaha. Akhirnya, dapat 1 idea...Jeng Jeng Jeng...

 Mokde : taknak pakai baju dah.. duduk lah dalam ni, mokde nak tengok cat.. bye...!!!.. (sambil pergi ke pintu)..

Menjadi hokay...hahaha.. dia terus mai dekat menyerah diri... hah kan senang kalau macam ni dari awal.. hohoho


Mokde : hah macam ni lah.. sapa good boy.... (cakap tak abes lagi)
Uwais : Angkat tangan... (dalam longhat bahasa sanskrit dia lah)... 
Mokde : Hahahaha.. pandai ey ko..

Rase dah cukup comey ka??

Dah selesai semua, dia pun meluru keluar bilik...

Uwais : Nak tengok cat... nak tengok cat..Ode (Mokde), nak tengok Cat... (sambil merengek rengek)...
Mokde : Mokde basah ni.. tengok ni dah kuyup...basah dah baju ni..bla bla bla.. (membebel bebel mulut kite..hahaahaha)
Uwais : Nak tengok cat.. Mak tokkk... ane tudung ??.. ane tudung??.. (nak suh mak tok pakai tudung bawak dia keluar tengok cat..hahahaha)
Mak tok : (tengah syok-syok baring).. ko dengo tak dia cakap apa??.. mana tudung?..hahahaha...
Uwais : (ternampak tudung tersangkut kat sofa).. tu tudung.. mak tokkk tu tudung ..(sambil tunjuk ke arah sofa)..
Mak tok : Tudung tu dah kotor, tak boleh pakai..
Uwais : Cari tudung.. mak tokkkk cari tudung.. (dengan nada merengek-merengek yang amat)

Nak tengok Cat ni je pun..Si Karim & Si Enot...hohoho

Hahaha.. pandai dah dia ni.. kalau nak keluar dari rumah tentu suruh kami pakai tudung dulu... Semoga menjadi anak yang soleh yer Muhammad Uwais Zulqarnain.. :)

Khusyuk no maen game..

Wassalam







You May Also Like

4 Luahan Hearty

  1. bijak dia....suruh org pakai tudung dulu, baru kuar...bgus2 uwais, semoga membesar jadi org yng bagus2 yer :D

    ReplyDelete
  2. itu tanda dia dah pandai berfikir jauh. nak ajak keluar tak straight to the point.

    tapi mampu pikir yang orang perempuan kena pakai tudung bila keluar. semoga berjaya dunia dan akhirat

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (71) kisah aku (67) review (58) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)