REVIEW NOTA PURBA - WHAT IS CHEMISTRY??


Assalammualaikum dan Selamat Pagi.. Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.

NOTA PURBA, NOTES, CHEMISTRY, KIMIA

CLICK PIC UTK KE BLOG NOTA PURBA

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog FR. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.


Blog yang jauh dari gosip-gosip liar, Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian. 
Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

FR merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, FR sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Sikap FR yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"
FR seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada FR. EFG sudah menemuramah FR secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah FR sebenarnya. HahaWhat is chemistry in academic words (not less than 200 words) ๐Ÿ˜„
"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali untuk cukupkan 200words.", FR
.WASSALAM...

REVIEW NOTA PURBA - WHAT IS CHEMISTRY?? REVIEW NOTA PURBA - WHAT IS CHEMISTRY?? Reviewed by MasturaDin on May 14, 2015 Rating: 5

28 comments:

 1. Entry FR buat pcl banyak fikir, jiwa muda barangkali..jauh beza dgn pcl ni .

  ReplyDelete
 2. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

  ReplyDelete
 3. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

  ReplyDelete
 4. wajib terjah

  memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

  ReplyDelete
 5. paling suka penulisan FR.. tak payah letak gambar dan tak payah tulis gossip atau isu semasa.. penulisan dr hati dia yg sometimes kelakar dan sometims menyentuh jiwa....

  ReplyDelete
 6. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

  ReplyDelete
 7. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

  ReplyDelete
 8. Entry yang bersahaja, suspens dan mencuit hati menarik sesiapa sahaja untuk membaca blog Nota Purba... Semoga Fr diberi kesempatan masa dan idea yang banyak untuk terus berkarya dan mewarnai dunia blogger...

  ReplyDelete
 9. i suka misteri. tak terungkai jika baca sekali... #EFG

  ReplyDelete
 10. wow.. sana sini #EFG =)

  ReplyDelete
 11. Purba sangat nota si fr ni kan kan kan

  ReplyDelete
 12. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

  ReplyDelete
 13. penulisan yang tak jemu dibaca :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul sangat menggelikan sel sel otak

   Delete
 14. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

  ReplyDelete
 15. Jangan biar diri anda diselubungi misteri. Jadi, silalah berkunjung ke blog FR :)

  ReplyDelete
 16. masuk memang terasa macam dunia purba. hehehe. dengan kata2 nya lagi.

  ReplyDelete
 17. Not Purba..tetapi bila membaca nya penuh dengan keunikannya yang terdendiri..terbaikk EFG

  ReplyDelete
 18. misterinya FR sampai kak mas tulis dengan tulisan besar hehe

  ReplyDelete

Powered by Blogger.