~REVIEW : SAMBAL HITAM BELIMBING BULUH WARISAN IBUNDA~

by - April 23, 2015

Assalammualaikum & Selamat Petang...

SAMBAL HITAM PAHANG
SAMBAL HITAM BELIMBING BULUH

Sambal hitam belimbing buluh Warisan Ibunda memang sedap dimakan dengan nasi panas & telur dadar... Kalau masa demam ke, hilang selera makan ke, memang KH makan ni saja buat lauk... perggghhh memang terangkat bak ang... tambah-tambah dah nak puasa ni, boleh buat sahur... makan dengan roti pun sedap... alamak... kecur sudah... hihi

sambal hitam telur dadar
Sumber : FB member

Sambal hitam ini mak kawan KH yang masak... Awal-awal dulu dia tak jual tapi atas permintaan ramai dalam awal bulan April 2015 ni baru dikormersialkan... 


Sebekas tu dia jual RM 10.00 berat 150gram... sangat berbaloi hokay... Lama kot nak masak sambal hitam ni... KH pernah buat, ambil masa dalam 2jam jugaklah... tu sikit, kalau masak banyak, hurmmm sempat tidur bangun balik baru siap kot.. huhu...


Oklah kalau ada sesiapa yang nak order boleh ambil nombor telefon dekat gambar diatas... tak pun bagitau dekat KH pun boleh... :)


Wassalam


You May Also Like

9 Luahan Hearty

  1. Nasi putih panas pon d tambah dgn telur cukup sedap dah..lagi2 klu ada sambal..

    ReplyDelete
  2. fuyyyoooo... memang kecur liur....!! :)

    ReplyDelete
  3. mmg sedap..mak selalu buat utk makan sendiri

    ReplyDelete
  4. Dappnyerr.. datang makan free kt umah ang jer lah.. hehe =P

    ReplyDelete
  5. I like what you guys tend to be up too. This type of clever work
    and exposure! Keep up the wonderful works guys I've included you guys
    to my personal blogroll.

    Also visit my homepage mystery books

    ReplyDelete
  6. sambal hitam?? mesti pedas gile kan... tak penah rase... nampak mcm mengiurkan....heheh

    BTW... jom join sama contest senang sungguh ni... :)
    http://peace289.blogspot.com/2015/04/contest-teka-apakah-dalam-genggaman.html

    ReplyDelete
  7. Nyum..nyum.. sambal hitam ni memang sedap..

    ReplyDelete
  8. sedap sgt sambal hitam ni pernah makan..harga agak mahal maybe cara nak buat tu rumit dan perlukan masa yg lama

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (71) review (65) info (62) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)