~KOPI BARA HALIA YUSMIRA~

by - March 19, 2015

http://1.bp.blogspot.com/-Jb_yXDRveZc/TbduQP_4BuI/AAAAAAAABX0/IACI18kQv1s/s1600/bismillah.jpg

Assalammualaikum dan Selamat Petang Semua....

Petang ni nak cerita sikit pasal kopi ni... Actually pagi tadi time beli breakfast kat warung berdekatan dengan KTM rawang ni ternampak r sepapan kopi bara halia Yusmira ni tergantung kat warung tu.. so apa lagi disebabkan perut ni dua tiga bulan ni always meragam so dengan pantas r cabut satu suh abang kedai tu bancuh kan bungkus ikat mati...hheehe..



Sampai-sampai office terus masukkan dalam mug.. Ececeh..ni nak promote kopi ke mug ek??..hihi



Alhamdulillah, Tak sampai setengah mug minum.. dah rase kesannya.. dok sendawa non stop then perut pon bagi isyarat.. hehe..dengan pantas dok r menggoogle khasiat kopi ni... dan inilah hasil google'an tu...

Mengikut kajian saintifik, halia bara dapat membantu dalam penyembuhan dan penjagaan kesihatan. Antara khasiat halia bara ialah dapat membantu merawat demam, demam malaria, resdung, sengal-sengal sendi, menambahkan tenaga batin. Malah halia bara juga dapat membantu menghadamkan makanan serta membuang angin yang terdapat dalam usus kecil dan besar.(sumber NUWAJA BLOGSPOT)

Tambahan sikit mengenai kopi ni, if kite makan tak hadam, time kite membuang, sisa sisa tu ikut 
sekali keluar..memang superb r.. nak cube amalkan dalam seminggu ni and tengok hasilnya...

Wassalam..


You May Also Like

0 Luahan Hearty

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (72) review (66) info (64) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)