~Contest : Hijab, Lets Wear It Right~

by - March 29, 2015


Assalammualaikum & Selamat berhujung minggu...


 contest

Hijab???.. apa yang saya faham, hijab ni bermaksud kita memakai sesuatu untuk menutup aurat..  tak kisah r tudung ke, shawl ke, @ kalau ikut Ustaz Azhar Idrus tutup pakai baldi pon boleh..hehe asalkan ia tidak bercanggah dengan hukum Islam... :)

Mengapa saya pilih berhijab???.... first tentulah sebab kite kena patuh suruhan ALLAH kan... selain itu, pada saya bile kita berhijab, kehidupan harian kite akan lebih selamat... then tak perlu risau nak wat treatment rambut... kat situ je kite leh berjimat kan coz harga nak wat treatment rambut sekarang ni pon mahal.. saya pernah buat sekali treatment RM50.. tu pon diskaun katenye.. hohoho...so dari membazir duit buat treatment better berhijab kan..tudung/pashmina/halfmoon/shawl semua dah murah.. RM7-RM8 dah leh dapat... ;)

Pesanan saya pada semua wanita diluar sana yg masih belum menyempurnakan aurat mereka, jika anda-anda semua sayangkan ayah anda, adik lelaki anda @ suami anda, saya merayu tolonglah tutup aurat anda seperti yang ditetapkan ALLAH..ada sebab kenapa ALLAH menyuruh kita kaum hawa ni menutup aurat..sebab utamanya nak elakkan dari fitnah fitnah orang sekeliling... saya pon bermula dari bawah.. bile rase rase nak tersasar je , cari kata-kata motivasi kt fb sebagai penguat semangat & niat r berubah kerana ALLAH.. :)

 saya pernah terbaca kebanyakan wanita bila disuruh tutup aurat dengan sempurna jawapan dorg "belum sampai seru", "dah kawen nnt baru nak tutup aurat sbb sayangkan suami".. abes tu ayah ayah anda bagaimana??..tak sayangkah anda pada ayah anda??..kalau kite taknak suami kite terjerumus ke api neraka, begitu juge ayah kite..kn ... Dan pesanan terakhir saya perkara yang baik (hidayah) ni kite yang kena cari bukan menunggu sampainnye seru... (NI PERINGATAN UTK DIRI SAYA JUGEK)

Akhir kata, moga moga kite semua istiqamah & diredhai ALLAH..  aminn..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum. Merasmikan my first Contest: Hijab, Lets wear it right. Aku harap ramailah boleh join contest ni. Hihihi. Tujuan aku buat contest ni sebab nak pikat hati lebih ramai lagi muslimah untuk memakai hijab yang mengikut syariat dan semangat cintakan dakwah. Kalau aku nak berkempen sorang-sorang pun susah jugak kan? So, i need you guys! Please. Hepme! Ahah. Ini bukan Giveaway ye. Ini contest sambil berkempen. Eheh. Contest ini tidak terhad kepada blogger sahaja. Facebooker dan instagramer (iggers) pun boleh.


Syarat-syarat penyertaan:
  1. Muslimah.
  2. Mempunyai sama ada blog, instagram ataupun facebook. 
  3. Ikut syarat-syarat dan cara-cara penyertaan.
  4. Berakal. Eheh.


Cara-cara penyertaan:

      Bagi Blogger:
  • Buat satu entri bertajuk 'Contest: Hijab, Let's wear it right!'
  • Tampal banner di atas dan backlink kan ke post ini.
  • Buat satu ucapan ringkas dalam entri anda tentang
    - Mengapa anda pilih untuk berhijab?
    - Pesanan anda untuk mengajak muslimah untuk berpakaian mengikut syariat.
  • Letakkan GAMBAR ANDA bertudung yang mengikut syariat. Sekiranya anda niqabis, letakkan gambar berniqab anda. Sekiranya anda tidak mahu menayangkan wajah anda, crop gambar tersebut. Nampakkan kecantikan memakai hijab okay? Pastikan anda tidak menggunakan gambar dari internet. USE YOUR OWN PHOTO!
  • Dah post? Letakkan link anda pada ruangan komen di entri ini.
  • Stick banner di atas pada sidebar anda dan backlink kan ke entri ini! Weeee.
       Bagi facebooker dan instagramer:
  • Post GAMBAR ANDA bertudung yang mengikut syariat. Sekiranya anda niqabis, letakkan gambar berniqab anda. Sekiranya anda tidak mahu menayangkan wajah anda, crop gambar tersebut. Nampakkan kecantikan memakai hijab okay? Pastikan anda tidak menggunakan gambar dari internet. USE YOUR OWN PHOTO!
  • Letakkan desription gambar tentang
    - Mengapa anda pilih untuk berhijab?
    - Pesanan anda untuk mengajak muslimah untuk berpakaian syariat.
  • Letakkan link post ini.
  • Dah post? Letakkan link gambar anda pada ruangan komen di entri ini. (facebookers contenstant)
  • Letakkan username ig anda di ruangan komen (iggers contestant)

Do follow our organiser a.k.a. the judge (mam besar) *kikikiki

Lovingnur | Cik Enonimus


Do follow our sponsor (tinggalkan komen sikit)

Do like / add friend our sponsor

Eda | Izzeyda | Yana Pink Blossom | Muhammad Shahril | Mila Mia | Fatina


Twitterian? Do follow our sponsor

Yana Pink Blossom


Iggers? Do follow our sponsor

Muhammad Shahril | Mila Mia | Ana Solehah DI | DJM Group | Farhana Farid |Pari pari Malaya | Double H Collection | Yana Muhd

Okayy. Banyak pulak cekadak nye kan? Hihihi. Sponsor nya ramai kok. Takpe. Follow laa slow slow. Hargailah sponsor anda. Peace. Harap ramai boleh join. Mungkin tak terkesan banyak, tapi mesti terkesan punya laaaa! That's why korang kena buat ucapan yang gila superb ohsem. Kau anggap kau atas jalan dakwah? Ikhlas laa. Andai kata laa, dengan post korang tu ada yang tergerak hati sebab post tu. In shaa Allah. Dapat sahamnyaa.

Pemenang akan dipilih berdasarkan ucapan dakwah yang paling superb. Takpe. Take your time untuk mengarang. Ucapan tak semestinya panjang. Yang penting berkesan. Ahah! Gambar tu pelengkap sahaja. Peaceeee. Btw, kata-kata dakwah korang tu, aku akan copy paste ke laman sosial yang lain ye? Minta izin ni. But dun worry. Theres ur name.


SENARAI PESERTA


"Everyone can do dakwah. Including you!"

"Jika kita mahu orang yang sempurna sahaja untuk menyampaikan dakwah, nescaya tiada pendakwah di muka bumi ini."


TARIKH TAMAT: 30 APRIL 2015




You May Also Like

9 Luahan Hearty

  1. bagus contest ni :) dapat share story dan beri nasihat

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. insya-ALLAH.. terima kasih Bbwana.. :)

      Delete
  3. Salam ukhuwah dari BUNDA...
    Semoga berjaya...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dear. Thanks join my contest. Masha Allah. Terharu sangat. Moga terus istiqamah dalam memakai hijab. Believe me, hijab make me you beautiful sis. May Allah always protect us. In shaa Allah. Btw, saya dah updated senarai peserta. Bolehlah berblogwalking. Do follow our organiser and sponsor okayy dear. Jazakillah kheyr.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, Singgah Dari Segmen Yang Sama ^^
    http://misssakuradiary.blogspot.com/2015/03/contest-hijab-lets-wear-it-right.html

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum.. Good luck dear! All the best :)
    ~ Sponsor http://www.nurulhidayahdiary.blogspot.com

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (71) kisah aku (67) review (58) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)