~SAAT-SAAT SAKARATULMAUT~

by - February 26, 2013

http://1.bp.blogspot.com/-Jb_yXDRveZc/TbduQP_4BuI/AAAAAAAABX0/IACI18kQv1s/s1600/bismillah.jpg






Assalammualaikum...


 23Feb 2013

4.00 am : Atok dimasukkan ke wad 3 Hospital Batu Pahat coz muntah darah & tidak sedarkan diri...

6.30 am : Pok De kol ayah gtau atok dimasukkan ke wad..

9.30 a.m : Kami bergerak dari umah...

1.30 p.m : Tibe di Hospital Batu Pahat.. Sgt2 terkejut tgk keadaan atok..wayar berselirat kt seluruh tubuh...atok dh tenat sgt2..tekanan darah sekejap leh bace sekejap x...bacaan jantung pon tinggal 112-120, rupanya atok ade pendarahan dlm perut..drh y kuar sgt2 itam..time tu  aku "cuti" so doa je y mampu aku bace kn... "Ya ALLAH, seandainya kematian itu terbaik utk atok aku, kau permudahkan lah..n mak pun suh aku bace doa ni " Ya ALLAH, rahmatilah atok, berkatilah atok n ampunilah dosa2 atok"....

2.30 p.m : kami disuruh keluar dari wad coz time melawat dh abes..hanya 6 org sahaja dibenarkan menunggu didalam.. Dari penceritaan mak, time ni bile atok genggam tgn dia ayah try luruskn p pastu atok genggam blik, 2,3 kali gak ayah try luruskn then mak bisik kt ayah jgn luruskn lg coz maybe atok ngah bhadapan dgn malaikat maut..atok ngah menahan skit tu.. sesungguhnya penyakit y paling sakit adalah mati...=(

4.30 p.m : doktor kate sume organ dalaman atok dah x berfungsi, y tinggal hanya jantung je..tu pon tinggal 30-60 je...doktor suh sume bersedia, kumpulkan anak2 & cucu2...

4.45 p.m : Jantung atok semakin lemah..bacaan tinggal <30... Ya ALLAH, kami redha...kau permudahkanlah segalanya...jgn kau seksa atok lagi...ckp r penderitaan dia selama ni..

5.00 p.m : Atok pergi tok selama2nya..INNALILLAHWAINNAILLAHIROJIUN...semoga atok tenang disana bersama org2 y beriman & rohnya dicucuri rahmat...AMIN..


~Dalam Kenangan~AL-FATIHAH




~Damai r engkau di sana..Suatu ari nnt kami akan menyusul jua...In Sha ALLAH...~

You May Also Like

0 Luahan Hearty

Categories

giveaway (74) resepi (72) kisah aku (67) review (59) info (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)