IFTAR KOREAN STYLE DI CITTA MALL

by - June 06, 2017

IFTAR KOREAN STYLE DI CITTA MALL

Assalammualaikum Dunia... Alhamdulillah diam tak diam dah nak masuk hari ke 12 umat Islam berpuasa.... Biasanya kalau berpuasa + hari cuti kaum hawa akan meminta cuti dari memasak... dalam kata lainnya gantung kuali...hehehehe... Bila dah tak masak tu, segelintir akan pening kepala tak tau nak iftar di mana...kann... Hah, bagi warga KL dan selangor tak perlu nak pening dah, meh MD cadangkan korang pilih untuk beriftar korean style di Citta Mall yang terletak di Ara Damansara, Petaling Jaya...


Ditengah-tengah ground floor dan tingkat 1 Citta Mall telah dihiaskan dengan perkataan "SELAMAT HARI RAYA" bertujuan bagi menambahkan rasa keterujaan dalam hati semua pengunjung Islam yang datang...


CITTA MALL DECO DI TINGKAT 1

CITTA MALL DECO DI GROUND FLOOR

BEANS N BEANS KOREAN CAFE (LOT G- 20)

Bulan Ramadhan ni, kebiasaannya waktu berbuka puasa, orang kita akan cari minuman berais... So, korang boleh try order dessert yang popular dikalangan masyarakat Korea yang dipanggil Bingsu... Hah siapa yang suka tengok Running Man atau cerita korea tau tentang dessert ni... Dikatakan Bingsu ni lebih kurang dengan Ais Kacang...  Yang bestnya di Beans N Beans ni diorang try untuk mengkomersialkan keunikan Bingsu diorang kepada orang Malaysia... >>> https://www.facebook.com/beansnbeanscittamall/




citta mall, beans n beans, happikiddo, tempat makan korea style


BLOKKE KAFFE (LOT F-40)

Dah sampai Citta Mall, rugi tak singgah Blokke Kaffe... Blokke Kaffe ni merupakan taman permainan dalam cafe yang menggunakan batu blok... Terletak di tingkat 1 Citta Mall,dan sangat sesuai bagi parents yang datang bersama anak-anak kecil... Sekurang-kurangnya kita tau anak-anak kita bermain dalam keadaan selamat... Sambil-sambil menunggu si kecil bermain, parent bolehlah menjamu selera...






HAPPIKIDO (LOT F-23)

Bagi preggy mommy, sebelum balik dari beriftar tu bolehlah singgah di store Happikiddo... banyak barangan keperluan baby yang comey-comey dekat sini... Rambang mata memilih... kalau dah tak larat nak jalan, Happikido juga menyediakan belian atas talian >>> www.happikiddo.com.my ... Jangan lupa like FB Happikiddo >>> www.facebook.com/happikiddo dan dapatkan kod promosi setiap bulan...




TREASURE BOX (LOT F-33)


Treasure box adalah pusat penjagaan kanak-kanak dimana ia lebih kepada melengkapkan mereka dengan kelebihan berdaya saing untuk menghadapi cabaran masa depan dan bukan hanya tertumpu kepada sukatan pelajaran sahaja...


citta mall, beans n beans, happikiddo, tempat makan korea style


Akhir sekali Citta Mall akan mengadakan K-Street Carnival... Kalau tak silap bulan Julai nanti... Semua berkaitan Korea ada... Dari Bazar Korea, K-POP Dance cover competition, Hanbok photo, Masakan korea dan pelbagai lagi aktiviti.... so kepada peminat Korea, jangan lepaskan peluang ini...


Untuk info lanjut: 

No 1 Jalan PJU 1A/48 
Ara Damansara
47301 Petaling Jaya


Wassalam

You May Also Like

4 Luahan Hearty

  1. Tak pernah sampai citta mall. X pernah pulak jumpa kedai2 sis mentioned dalam entry ni.thanks share.selamat berpuasa

    ReplyDelete
  2. Penangan kpop gitu. Last year mama g open house style Korean food gak

    ReplyDelete
  3. cafe halal tak? kadang risau nak ke cafe


    banyak juga kedai yang dah dibuka di citta mall

    ReplyDelete
  4. lelaju nak tengok bingsu.. balik dr korea baru tau apa tu bingsu.. hahaha

    ReplyDelete

Categories

resepi (75) giveaway (74) kisah aku (71) review (65) info (62) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)