RESEPI AYAM BAKAR MAYONIS

by - December 12, 2016

Assalammualaikum Dunia... Resepi ayam bakar mayonis ni di share oleh cousin MD dimukabuku.... so cecuti ni MD trylah...hehehe... sedap rasanya resepi ayam bakar mayonis ni... Bahan-bahannya pun mudah saje...  Nak bagi extra pedas MD tumbukkan cili padi... hihihi

resepi ayam bakar mayonis, resepi ayam, masakan ayam
RESEPI AYAM BAKAR MAYONIS

BAHAN-BAHAN AYAM BAKAR MAYONIS

1. Ayam untuk 2-3 orang makan
2. Mayonis 2 sudu besar
3. Sos tiram 2 sudu besar
4. Bawang putih 2-3 biji- ditumbuk
5. Serbuk lada hitam
6. Kicap secukup rasa
7. Gula secukup rasa
8. Garam secukup rasa

CARA-CARA MEMBUAT AYAM BAKAR MAYONIS

1. Campurkan semua bahan-bahan diatas ddalam satu bekas dan gaulkan sehingga sebati...
2. Boleh perapkan seketika atau boleh jika hendak dibakar terus...
3. Masukkan dalam kuali dan kacaukan sehingga pecah minyak...
4. Siap dan sedia untuk dihidang...Sedap makan dengan nasi panas... nyum nyum nyumm...

SELAMAT MENCUBA ...


Wassalam

You May Also Like

5 Luahan Hearty

  1. simple, menarik tertarik dabommm...

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap dan senang nak buat.. Nanti nak cuba buat la...=)

    ReplyDelete
  3. Aaa sedapnyaaa. Boleh try ni nanti. Heheh

    ReplyDelete
  4. thanks kak mas share resepi. budak2 xthu masak mcm aina ni memang perlukan sgt resepi mcm ni. hehehe

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (70) kisah aku (67) info (57) review (57) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)