SIAPA LAGI KESIAN?

by - August 05, 2016

SIAPA LAGI KESIAN?

siapa lagi kesian, kisah aku, prince charming
google

Assalammualaikum Dunia... Alkisahnya dipagi jumaat yang hening, ketika sedang berjalan ke stesen LRT Bandaraya, tetibe dipertemukan dengan seorang Pakcik.. (hurmmm kalau Prince Charming tu syok gak..hihihi)..  Dia tegur dulu.. maka terjadilah conversation dengan dia.. antara dengar dengan tidak sebab bunyi bising kenderaan lalu lalang disitu...

Pakcik : Ni dorang ni buat penghadang kat sini dah tak nampak kereta lalu... 
MD : Muke blur.. hah? (dalam hati aku nak p kerja ni...)
Pakcik : (Ulang balik dialog dia) .. Apalah dorang ni, buat penghadang jalan kat sini... tadi anak Pakcik datang nak ambil tak nampak...
MD : ooo.. pusinglah belah sini (sambil tunjuk jalan sebenar)
Pakcik : Tau, tapi Pakcik dah kena tinggal... Pakcik nak amek teksi takde duit...
MD : (Kebetulan mase tu tengah pegang duit, belah kanan RM1.50 (untuk nasi lemak) , tangan kiri RM1.20 (untuk beli The Star) total RM2.70, dan dalam handbeg pun adelah beberapa keping duit syiling, tak withdraw lagi... Tunjuk kat Pakcik tu..) Saya ade ni je Pakcik.. Betul saya tak tipu ni je saya ade... (abeslah nasi lemakkk..sob sob..) 
Pakcik : Eh takpe r kalau anak takde duit.. Pakcik mintak dekat orang lain je... (muka serba salah)
MD : Nah r Pakcik, tapi saya ade ni je... (sambil buat muke kesian)
Pakcik : Takpe r Nak...(sambil nak berlalu pergi)
MD : Maaf ey Pakcik... (terus jalan tak tengok belakang dah)
Pakcik : Takpe takpe...

Wuarghhhh, siapa lagi kesian sebenarnye?... Pakcik tu ke MD?... Pakcik tu pun tak sampai ati dia nak amek duit MD, dah r duit syiling...Haahahaha... hurmmm...sangat susah sekarang nak withdraw duit sejak-sejak stesen komuter dah takde ATM machine... :(

Wassalam

You May Also Like

3 Luahan Hearty

  1. Alahai....dalam kita kesian kat orang...diri kita pun patu di kesiankan dulu kan...akaka pun tak berani bawak duit banyak2 pi keja...setakat belanja ngan tambang ke IJN je....

    ReplyDelete
  2. dkt sogo kan ada maybank.. dpn sogo ada cimb.. hehe..
    pastu anak pakcik tu tak patah balik ke? hurmm.. sian..

    ReplyDelete
  3. Kalau pak cik tu amek duit kau, dah selamat dari makan nasik lemak pagi tu.. kui kui kui

    ReplyDelete

Categories

giveaway (74) resepi (74) kisah aku (68) review (62) info (58) POWERGOLD (28) nephew (15) tips (11)